Seuraa Säästöpankkiryhmä

​7 kullanarvoista vinkkiä: näin järjestät kotisi myyntikuntoon

Uutinen   •   Kesä 15, 2016 14:22 EEST

Kannattaako remontti? Pitääkö myös kaapit siivota? Sp-Kodin kiinteistönvälittäjä neuvoo, miten oman kodin myyntiin kannattaa valmistautua.

1. Unohda isot remontit. Suurten kylpyhuone- tai keittiöremonttien teettäminen ennen asunnon myyntiin laittamista ei ole kannattavaa. Ostajat arvostavat vasta laitettua asuntoa, mutta eivät niin paljon, että olisivat valmiita maksamaan siitä remonttikulujen verran.

2. Korjaa pikkuviat. Asunnon pienet puutteet eivät häiritse asumista, mutta voivat jäädä kummittelemaan ostajan mieleen. Kiinnitä siis puuttuvat lattialistat, vaihda rikkinäiset pistorasiat ja repaleinen tapetti ennen asunnon myyntiin laittamista.

3. Karsi turha tavara. Asunnossa lojuvat tavararöykkiöt ovat omiaan luomaan ostajalle asunnosta epäsiistin mielikuvan. Siivoa pois näkyviltä kaikki turha roju ja jätä esille vain muutama harkittu esine luomaan tunnelmaa.

4. Perussiisteys riittää. Ylenpalttinen asunnon jynssääminen ennen näyttöä ei yleensä ole vaivan arvoista. Yleisilme ratkaisee. Unohda siis ikkunoiden kiillottaminen peilikirkkaaksi ja vaatekaapin millitarkka järjestely.

5. Järjestele huonekalut. Ostajat arvostavat asunnossa avaruutta ja tilavuuden tuntua. Oven avautumista estävä sohvankulma ei ehkä häiritse sinua, mutta ostajan mielikuvaan se voi vaikuttaa. Lisää tilan tuntua karsimalla tai järjestelemällä uudelleen huonekaluja.

6. Lemmikit pois silmistä. Lemmikit, niiden ruokakipot ja vessat kannattaa siirtää pois näkyvistä näytön ajaksi. Olivat karvaiset ystäväsi miten suloisia tahansa, ne eivät välttämättä ole ostajan mieleen.

7. Teetä avain välittäjälle. Myyjän ei koskaan kannata olla näytössä itse paikalla. Varaudu asunnon myyntiin teettämällä välittäjälle oma avain. Se sujuvoittaa näyttöjen järjestämistä.

Asiantuntija: Kiinteistönvälittäjä Jouni Kalliokoski, Sp-Koti Huittinen

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.