Seuraa Säästöpankkiryhmä

Kesätöissä Säästöpankissa

Uutinen   •   Heinä 23, 2015 13:13 EEST

Kesällä Säästöpankkiryhmässä ahertavat lukuisat nuoret paitsi hakemassa rahaa, niin myös arvokasta työkokemusta, uusia tietoja ja taitoja. Kysyimme kuulumisia ja sitä, miten kesä on mennyt Jonnalta, Susannalta, Petralta ja Aminilta.

Jonna Lipponen on liiketalouden tradenomiopiskelija ja yksi neljästätoista Pirkanmaalla Aito Säästöpankissa finanssialaan tutustuvasta kesätyöntekijästä. Hän on hyvin tyytyväinen saadessaan mahdollisuuden tehdä oman alansa töitä jo opiskelujen aikana.

Kesätyöt Säästöpankissa kiinnostivat, koska se oli jotain uutta ja samalla mainio paikka kartuttaa lisää asiakaspalvelutaitoa. Myös pankkiala kiinnosti.

- Finanssialan vaihtelevuus on kiehtovaa. Taloudellinen tilanne, kurssit ja korot muuttuvat jatkuvasti - koko ajan täytyy olla ajan hermolla ja tilanteen tasalla. Itseään täytyy siis kehittää jatkuvasti, eikä koskaan tule valmiiksi. Rahaan liittyvät asiat ovat ihmisille myös välttämättömiä, joskus herkkiä ja vakaviakin paikkoja.

Ensimmäiset viikot pankissa olivat täynnä uutta opittavaa ja muistettavaa.

- Minkä napin takaa löytyy mitä, mikä paperi menee tulostimeen milloinkin, ja mikähän se tarvittava numerosarja nyt olikaan. Ja apua: laskinhan asiakkaan rahat nyt varmasti oikein? Vaikka olen erilaisissa myynti- ja kassatöissä käsitellyt rahaa, olin aluksi kauhuissani siitä rahavirrasta ja vastuusta, joka kulkee kassalla käsieni kautta päivittäin. Kyse on kuitenkin ihmisten varallisuudesta ja turvasta. Toisaalta olen lohduttautunut myös sillä, että mahdolliset virheet on aina selvitettävissä, vaikka ne harmittaisivatkin.

Jonna kertoo, että opittavaa pankissa on ollut paljon. Työ on ollut mielenkiintoista, mukavaa ja sopivan haastavaa. Peruspankkipalveluiden lisäksi hän on päässyt tutustumaan myös sijoittamisen ihmeelliseen maailmaan.

- Olen päässyt monenlaisiin asiakaspalvelutilanteisiin erilaisten asiakkaiden kanssa. Pienen konttorin työntekijänä olen huomannut asiakkaan arvostavan sitä, että hänelle on aikaa. Vaikka odotinkin kesää innolla, olin kesätyöstäni ylpeä ja uskoin siitä tykkääväni, voin myöntää viihtyneeni jopa odottamaani paremmin. Koko tiimini, mukaan lukien oman konttorin väki sekä muut tapaamani pankkilaiset, on ollut todella mukava ja kannustava; aloittelijana olen saanut tyhjentävän vastauksen jokaiseen tyhmempäänkin kysymykseeni, jos sellaisia nyt on edes olemassa.

Entäs Nooassa?
Nooa Säästöpankissa Uudellamaalla asiakkaiden päivittäisasioinnista sekä asiakkaiden vastaanottamisesta konttoreissa vastaa noin kymmenen henkilön yksikkö. He auttavat asiakkaita kaikissa päivittäisissä raha-asioissa ja työskentelevät päivittäin pankin eri yksiköissä. Suurin osa tiimiläisistä on opiskelijoita, jotka kesällä tuuraavat lomalaisia kokoaikaisina. Kesän ulkopuolella tehtävä taas on osa-aikainen. Susanna, Amin ja Petra aloittivat tiimissä vuoden alussa.

Susanna Nisso kiittelee pankissa vallitsevaa ”superhyvää yhteishenkeä”. Hän pitää myös siitä, että liikkuessaan konttorista toiseen, ne tulevat kaikki tutuiksi.

- Tähän liittyy sekin, että meillä kaikissa konttoreissa on huippua porukkaa, joka on samanhenkistä, sosiaalista porukkaa. Joka puolelle voi mennä hymyssä suin ja joka puolella autetaan, eikä tarvitse turhaa jännittää. Samalla homma pysyy mielenkiintoisena.

Susanna kertoo lisäksi, että aikataulut joustavat pitkin vuotta opintojen ohella. Koska kaikki ovat pitkälti samassa roolissa, onnistuu myös vuorojen vaihtelu keskenään, jos vaikka jonkun päivän tarvitsee vapaaksi.

- Pidän myös siitä, että tiimillämme on yhteisiä tavoitteita ja päämääriä, joita on mukava tavoitella yhdessä. Tiimiläiset auttavat myös toinen toisiaan. Jos ollaan eri konttoreissa, tämä tapahtuu esimerkiksi lyncin välityksellä.

Amin El-Bash sanoo, että Nooassa työskentelyn yksi parhaista puolista on sen henkilöstö. Hän kiittelee, että kaikki ovat valmiita auttamaan toisiaan.

- Kukaan ei pidä itseään liian tärkeänä ihmisenä auttaakseen toista. Varsinkin kun on vielä vasta-alkaja rahoitusalan ihmeellisessä maailmassa, niin apua on todella tarvinnut. Hienoa on myös se, että työkaverit haluavat auttaa etenemään alalla opettamalla uusia asioita ja laajentamalla vastuualueita sekä ottamalla mukaan neuvotteluprosesseihin.

- Työmotivaatio pysyy korkealla, kun pääsee vaikuttamaan asioihin. Olen päässyt vaikuttamaan – oli kyse sitten työvuoroista, lomista tai konttorikohtaisista markkinointikampanjoista.

Petra Liikanen on treasury-assistenttina pankinsijoitusyksikössä ja tuuraa myös silloin tällöin konttorissa. Petra kiittelee sitä, että Nooa Säästöpankissa yleisfiilis on erinomainen, kaikki tuntevat toisensa ainakin nimeltä ja kommunikointi on siksi helppoa.

- Meille on annettu myös mahdollisuuksia kehittyä. Eväitä on vaikka mihin, jos oma asenne on kohdallaan. Teemme juttuja, kuten Pop up -konttorit ja Säästöpankkistreet, mitä muut eivät tee ja jokainen saa olla näissä mukana.

Lue myös:
Kesätyöntekijä, palkan kanssa ei tarvitse nuukailla - mutta säästä silti vähän (Yle.fi)
Henkilöstöpäällikön blogi aiheesta

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.