Seuraa Säästöpankkiryhmä

​Näin säästää vakuutuskäsittelijä: Taustatyötä ja ripeitä päätöksiä

Uutinen   •   Joulu 28, 2016 09:00 EET

Säästöpankin Näin Suomi säästää 2016 -tutkimuksessa selvitettiin millaista sästäminen on nykypäivänä eri ammattiryhmissä. Omasta säästämisestään ja sijoittamisestaan kertoo vakuutuskäsittelijä Jaakko Jääskeläinen Säästöpankkiryhmän Sp-Henkivakuutuksesta.

Onko työsi vakuutussäästämisen parissa vaikuttanut ajatuksiisi säästämisestä?

Se on ollut aina ”takaraivossa”, eli säästetään niin sanotusti pahan päivän varalle. Aloitettuani tässä työssä säästämisen merkitys on konkretisoitunut. Tulevat muutokset eläkkeisiin ovat erityisesti herätelleet ajatuksia, että valtio ei välttämättä pysty hoitamaan eläkemaksuja tulevaisuudessa. Tämän takia säästäminen on tullut tärkeämmäksi.

Kuinka pitkällä aikajänteellä suunnittelet omaa talouttasi ja raha-asioitasi?

Tällä hetkellä on monta eri aikaväliä. Vuosittainen säästäminen lomamatkoihin, säästäminen seuraavalle 10 vuodelle esimerkiksi autoon ja asuntoon, ja nyt uusimpana on eläkkeelle säästäminen.

Säästätkö tai sijoitatko säännöllisesti?

Olen noin kaksi vuotta säästänyt vuositasolla säännöllisesti, mutta sen aikana epäsäännöllisesti. Yritän joka kuukausi etsiä sellaisen kohteen, joka on mielestäni kannattava sijoitus. Ennen päätöksiä haluan perehtyä aina tarkasti: seuraan uutisia ja tutustun yrityksiin, joista olen kiinnostunut. Osakkeiden lisäksi säästän rahastoihin.

Oletko muuttunut säästäjänä tai sijoittajana ajan mittaan?

Aluksi olin ehkä turhan varovainen ja mietin liikaa, mitä kohteita valita säästämiseen tai sijoittamiseen. Jahkailemiseen saattoi mennä puoli vuotta. Nykyään teen päätöksiä nopeammin ja otan myös enemmän riskiä.

Onko sinulla antaa jotain säästövinkkiä, jolla olet saanut säästettyä?

Säästämisen voi mielestäni aloittaa jo ihan pienilläkin summilla. 50 euroa kuukaudessa useamman vuoden tai vuosikymmenen ajan alkaa kerryttää jo ihan mukavia summia. Säästämisessä ehkä tärkeintä on kuitenkin pitkäjänteisyys.

Onko mieleesi jäänyt jokin säästämiskokemus?

Lapsuudessa tuli tehtyä erilaisia hanttihommia, nurmikon ajoa mummilla tai lumitöitä vanhemmille. Niistä sai pienen korvauksen, joilla pystyi ostamaan muutaman viikon säästämisellä vaikka jonkun siistin pelin.

FAKTA:

Eri ammattiryhmien joukossa yleisintä kuukausittainen säästäminen on finanssialalla (94 %). Vähintään satasen kuussa säästää 72 % alan edustajista.

Lähde: Näin Suomi säästää 2016 -tutkimus. Mitä muuta eri ammattiryhmien säästämisestä selvisi? 

Lue lisää eri ammattiryhmien säästämistavoista 

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.