Seuraa Säästöpankkiryhmä

​Parempi Suomi 2016: äänestyksen voittaja etsii kissoille koteja

Uutinen   •   Huhti 20, 2016 12:37 EEST

Säästöpankin Parempi Suomi 2016 -vastuullisuuskyselyssä vastaajat saivat osallistua arvontaan, jonka pääpalkintona oli tuhannen euron avustussumma valitulle, rekisteröityneelle yleishyödylliselle yhteisölle, yhdistykselle tai järjestölle. Voittaja oli Sanna-Kaisa Rivasto Kemistä.

Rivasto ohjasi summan Meri-Lapin eläinsuojeluyhdistykselle, joka auttaa löytöeläimiä laidasta laitaan. Kyseisen hyväntekeväisyysjärjestön toiminnan pääpaino on valistustyössä. Puhelinneuvontaa ja eläinsuojelutyötä tehdään vapaaehtoistyönä. Meri-Lapin eläinsuojeluyhdistys kuuluun Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liittoon, johon kuuluu 41 eri puolilla Suomea sijaitsevaa jäsenyhdistystä.

Meri-Lapin eläinsuojeluyhdistys etsii vastuuntuntoisia koteja huostaanotetuille kissoille, sekä aikuisille että pennuille. Lisäksi se etsii myös sijaiskoteja ja yhdistyksen kautta kulkeekin moni huostaanotettu tai hylätty kissa, joka tarvitsee pikaisesti rauhallisen ja rakastavan hoitopaikan ennen lopullista pääsyä uuteen kotiin. Yhdistyksen kuluista suurin osa onkin kissojen leikkauksia, rokotuksia ja madotuksia.

Sanna-Kaisa Rivasto sanoo järjestön tulleen tutuksi, kun he ottivat sieltä neljä vuotta sitten tyttökissan nimeltä Tintti. Myöhemmin eläinsuojeluyhdistyksestä myös poikakissa Pitko tuli perheeseen.

Älä hylkää lemmikkiä luontoon

Monet yhdistyksen eläimet ovat ihmisten luontoon jättämiä. Hylätty eläin ei kuitenkaan pärjää luonnossa omillaan vaan nääntyy lopulta nälkään tai paleltuu. Ongelma on yhdistyksen mukaan ympärivuotinen.

- Syy esimerkiksi suureen hylättyjen kissojen määrään on kissojen matala arvostus, leikkaamattomuus, ilmaiseksi jaettavat pennut ja ihmisten harkintakyvyn puute eläimen hankinnassa.

Jos törmäät pihapiirissä pyörivään eläimeen, esimerkiksi kulkukissaan, kannattaa ottaa yhteyttä lähimpään löytöeläintaloon. Ja jos otat lemmikin, pidäthän siitä myös huolta. 

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.