Seuraa Säästöpankkiryhmä

Pari vinkkiä lomamatkalaiselle

Uutinen   •   Heinä 20, 2016 08:48 EEST

Lähdetkö matkalle? Ota mukaan sopivat kortit ja lisäksi käteistä.

Lomakauden kuumentuessa me täällä Säästöpankissa ajattelimme muistuttaa sinua parhaista tavoista hoitaa raha-asiat reissun päällä. Muutamalla yksinkertaisella vinkillä pidät matkakassasi turvassa, sekä säästät rahaa.

Käteistä mukaan
Korttimaksaminen on suhteellisen yleistä kaikkialla, mutta käteistä on aina hyvä pitää mukana varalla. Käteistä nostat kätevästi automaatista kaikilla Säästöpankin korteilla niin kotimaassa kuin ulkomailla. Lähimmän automaatin löydät Visa ATM Locator -palvelusta.

Käteisnostoon liittyvät palkkiot löydät Säästöpankkisi hinnastosta verkkosivuilta ja verkkopankista. Jotkut automaatit voivat veloittaa oman palkkion tämän lisäksi.

Jos suuntaat euroalueen ulkopuolelle, kannattaa matkavaluuttaa tilata jo etukäteen. Tilaus onnistuu kätevästi verkkopankkitunnuksien avulla www.valuutanvaihto.fi -palvelun kautta. Ulkomailla paikallinen rahanvaihtaja perii yleensä palveluksestaan palkkion, ja mahdollisesti häviät myös vaihtokurssissa.

Oikeanlainen kortti tai kortit takaavat onnistuneen matkan
Säästöpankin Visa Credit/Debit-kortti täyttää parhaiten matkalaisen tarpeet sekä kotimaassa, että ulkomailla. Varmistathan kuitenkin jo ennen matkalle lähtöä, että korttiin liitetyn Visa-luoton suuruus on riittävä matkabudjettiasi ajatellen. Toisaalta kannattaa huomioida myös se, että korttiin liitetyllä pankkitilillä on vain tarpeellinen määrä katetta ja kortin turvarajat vastaavat käyttöäsi.

Ota verkkopankkitunnukset mukaan matkalle, yllätysten sattuessa hoidat verkkopankin kautta turvallisesti ja sujuvasti pankkiasiat mistä päin maailmaa tahansa.

Vaikka sinulla olisi jo Credit/Debit-kortti, etenkin pidemmille matkoille kannattaa ottaa mukaan myös toinen kortti, Visa Electron tai Debit. Tällöin sinulla on vararatkaisu, vaikka toiselle kortille sattuisi jotain. Muistathan kuitenkin säilyttää kortteja turvallisesti, jos pidät niitä eri paikoissa matkan aikana.

Tutustu korttivalikoimaamme tästä.

Muista tämä, kun maksat Visalla
Jos paikallinen valuutta on eri kuin euro, saattaa myyjä tai maksupääte tarjota euromääräistä maksua. Kannattaa kuitenkin usein maksaa paikallisella valuutalla, koska ostoksesi käännetään euroiksi Visan vaihtokurssilla, joka on monesti edullisempi vaihtoehto. Voit katsoa vaihtokurssin tästä.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.