Seuraa Säästöpankkiryhmä

​Pidä talouttasi silmällä

Uutinen   •   Heinä 06, 2016 13:59 EEST

Säästöpankin Finanssivahdin avulla opit tuntemaan taloutesi paremmin. Lue, miksi omaa taloutta kannattaa seurata.

Jokaisen meistä tulisi seurata omaa talouttaan, sillä harvalla on sellaiset tulot, että ne riittäisivät automaattisesti kaikkiin menoihin.

– Sellaisia ihmisiä, joilla on niin paljon rahaa, että omaa taloutta ei tarvitse seurata, on Suomessa ehkä prosentin verran. Jäljelle jäävän 99 prosentin tarvitsee seurata omaa talouttaan, sanoo Säästöpankin kehittämispäällikkö Kimmo Rantala.

Oman talouden seuraaminen on helppo tapa varmistaa, että rahat riittävät kaikkiin menoihin ja pieni osa jää vielä säästöön pahanpäivän varalle ja unelmien toteuttamista varten.

Suunnittelemalla omaa rahankäyttöä ja pitämällä hieman pelivaraa säästötilillä, yllättävät menot eivät kaada koko taloutta. Silloin ei myöskään tarvitse turvautua kalliisiin osamaksusopimuksiin tai pikaluottoihin.

– Se, että on selvillä omista tuloista ja menoista, lisää oman elämän hallintaa ja turvallisuuden tunnetta.

Kätevä työkalu oman talouden seuraamiseen on Finanssivahti. Jokaisen säästöpankin asiakkaan verkkopankista löytyvä maksuton palvelu luokittelee automaattisesti tilitapahtumat erilaisiin kategorioihin ja piirtää niistä helposti ymmärrettävät kaaviot.

– Finanssivahdista näkee yhdellä silmäyksellä kulutuksen jakaumisen.

Menot tärkeysjärjestykseen
Jos kaikki tuleva raha tuntuu vain joka kuukausi valuvan johonkin, on korkea aika ottaa härkää sarvista ja ryhtyä oman taloutensa herraksi.

Nopeallakin menojen katsauksella pystyy huomaamaan sellaisia kulueriä, jotka eivät ole itselle oikeasti edes tärkeitä. Pienellä talouden järkevöittämisellä rahaa jää enemmän säästöön niitä asioita varten, joilla on itselle merkitystä.

– Kun näkee, mihin raha oikeasti menee, voi tehdä omien arvojensa mukaisia valintoja.

Finanssivahdin budjettityökalu auttaa pitämään turhat menot kurissa ja pistämään tarpeet tärkeysjärjestykseen.

Jos taas on niin hyvässä tilanteessa, että rahat tuntuvat riittävän omiin menoihin ihan hyvin ja rahaa tuntuu jäävän joskus ylikin, kannattaa aloittaa tavoitteellinen säästäminen.

Meillä kaikilla on unelmia, jotka tarvitsevat säästöjä. Kun laittaa pienenkin summan kuukaudessa sivuun, se auttaa pääsemään lähemmäksi unelmaa. Säästöjen kartuttamisessa auttaa Finanssivahdin Säästötavoitteet-työkalu.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.