Seuraa Säästöpankkiryhmä

Säästöpankin Pop up -pankkikonttori aukesi Helsinkiin

Uutinen   •   Touko 27, 2015 08:26 EEST

Pääkaupunkiseudulla Säästöpankin asiakkaita palveleva Nooa Säästöpankki pisti pystyyn pop up -konttorin Helsingin Munkkiniemeen kahdeksi viikoksi. Samalla pankki satsaa vahvasti konttoriverkostoonsa, kertoo toimitusjohtaja Tommi Rytkönen.

Munkkiniemeläiset saivat Säästöpankin pankkikonttorin 25. toukokuuta, kun Nooa Säästöpankki pystytti Munkkiniemen Puistotielle väliaikaisen toimipisteen. Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Tommi Rytkösen tiedossa ei ole, että konseptia olisi kokeiltu aiemmin Suomessa tai muuallakaan maailmalla. Kyseessä voi olla siis maailman ensimmäinen pop up -pankkikonttori.

– Päätimme lähteä liikkeelle: mennä sinne, missä asiakkaamme asuvat. Verotoimisto perusti toukokuun alussa pop up -toimipisteen ja mielestämme pankkienkin on aika ravistella toimintatapoja. Saamamme palaute on ollut innostunutta ja porukkaa on käynyt kivasti, kertoo Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Tommi Rytkönen.

Yli 400 pankkikonttoria kadonnut neljässä vuodessa
Idean taustalla on paitsi halu mennä asiakkaiden luokse, myös herättää keskustelua suomalaisesta pankkipalvelusta. Pankkien digitaaliset palvelut kukoistavat, mutta mahdollisuudet fyysisiin pankkikohtaamisiin näivettyvät.

Kuluttajaliiton syksyllä 2014 toteuttaman palvelukyselyn mukaan suomalaiset pitävät pankkipalvelun huonoimpina osa-alueina toimipisteiden saavutettavuutta, jonotusaikoja ja palvelumaksuja. Finanssialan keskusliiton tilaston mukaan Suomesta on neljässä vuodessa hävinnyt 409 pankkikonttoria. Vuoden 2014 lopulla konttoreita oli jäljellä 1 128.

– Digitalisaatio ei saa toimia kimmokkeena siirtyä käsivarrenmitan päähän asiakkaista. On selvää, että digitaalisten palvelukanavien painoarvo kasvaa – mutta ne eivät tule tekemään henkilökohtaista kohtaamista tarpeettomaksi. Me haluaisimme Säästöpankeissa yhdistää henkilökohtaisen palvelun ja digitalisaation parhaat puolet, Rytkönen toteaa.

Munkkalaisille neuvontapalvelua kotikulmilta
Munkkiniemen pop up -konttoriin toivotetaan tervetulleiksi sekä uudet että nykyiset asiakkaat. Konttoriin voi piipahtaa vaikkapa keskustelemaan omasta taloudesta ja tulevaisuudensuunnitelmistaan, neuvottelemaan asuntolainaa tai tekemään uuden korttitilauksen. Pop up -pankissa järjestetään avoimia teemapäiviä, joissa asiantuntijat pitävät tietoiskuja ja antavat hyödyllisiä vinkkejä. Asumisen päivää vietetään torstaina 28.5. ja Säästämisen päivää perjantaina 29.5.

– Haluamme mieluummin olla lähikioski kuin virasto. Etsimme jatkuvasti uusia keinoja kohdata asiakkaamme mukavammin ja tehdä arkipäivistä helpompia. Mikäli kokeilusta tykätään, teemme tästä tavan, Rytkönen kertoo.

Kassapalvelut, kuten rahan nostaminen, tallettaminen ja laskujen maksaminen, eivät ole saatavilla ensimmäisessä, Munkkiniemen pop up -konttorissa. Mahdollisten tulevien pop up -konttoreiden osalta kassapalvelujen tarjoamista tullaan selvittämään.

Samanaikaisesti Nooa Säästöpankissa investoidaan pysyvään konttoriverkostoon. Pankin sijoitusyksikkö muutti alkuvuodesta Aleksanterinkadulle. Espoon Tapiolan konttori siirtyi viihtyisämpiin tiloihin Länsituulentielle huhtikuun lopulla. Nykyinen Lasipalatsin konttori muuttaa syyskuun alussa väljempiin toimitiloihin Erottajankulmaan entisen muotiliikkeen paikalle.

– Olemme myös pidentäneet konttoriemme palveluaikoja. Viime vuonna aloitimme lisäksi kotikäynnit asiakkaiden luona ja toukokuun alussa julkistimme uuden mobiilipankkisovelluksen. Emme toki lopeta tähän, vaan petraamme palveluamme myös tulevaisuudessa, Tommi Rytkönen lupaa.

Nooa Säästöpankin pop up -konttori avoinna ma-pe 25.5.–5.6.2015 klo 12–18 osoitteessa Munkkiniemen puistotie 17.

Säästöpankki on Suomen vanhin pankkiryhmä, jonka asiakkaana on 470 000 suomalaista kotitaloutta, pk-yritystä tai maatilataloutta. Asiakkailleen Säästöpankkiryhmä tarjoaa kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palvelut. Säästöpankkiryhmään kuuluu 25 Säästöpankin lisäksi Sp-Rahastoyhtiö, Sp-Henkivakuutus, Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oy, kiinteistönvälitysketju Sp-Koti ja Säästöpankkiliitto Osk. Säästöpankkiryhmä työllistää n. 1155 ihmistä eri puolilla Suomea. www.saastopankki.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.