Seuraa Säästöpankkiryhmä

Säästöpankit hyväksyvät vanhanmalliset tilinumerot loppusyksyyn asti

Uutinen   •   Kesä 06, 2014 12:30 EEST

Säästöpankkien asiakkaat voivat käyttää ns. vanhanmallisia tilinumeroita loppusyksyyn 2014 asti. Vielä kesän ja syksyn ajan Säästöpankit muuntavat ne uusiksi IBAN-tilinumeroiksi asiakkaan puolesta. Muuntopalvelun loppumisesta tiedotetaan hyvissä ajoin.

Asiakkaiden kannattaa kuitenkin opetella oma IBAN-tilinumeronsa lähikuukausina, sillä kun pankin muuntopalvelu loppuu, asiakkaan on annettava tilitietonsa aina IBAN-muodossa. Laskua  maksaessaan hänen on annettava myös saajan tilinumero IBAN-muotoisena.

Tähän asti vanhanmalliset tilinumerot ovat toimineet, sillä pankit ovat tilisiirtoja käsitellessään muuntaneet ne automaattisesti IBAN-muotoon.Esimerkiksi asiakkaiden omien maksupohjien tilinumerot Säästöpankin verkkopankissa on jo muunnettu.

Siirtyminen kansainvälisiin IBAN-tilinumeroihin on osa euroalueella käynnissä olevaa siirtymistä yhtenäiseen euromaksualueeseen (SEPA). Se nopeuttaa ja yhtenäistää maksamista korvaamalla kansalliset maksutavat yhteiseurooppalaisilla maksutavoilla.

Suomalainen IBAN-tilinumero alkaa maatunnuksella FI (Finland) ja sen perässä on 16 numeroa. Verkkopankissa ja kaikissa pankin tositteissa tilinumero näkyy nimenomaan IBAN-muodossa. Numeron voi myös muuntaa Säästöpankin kotisivujen www.saastopankki.fi IBAN-laskurilla

Finanssialan Keskusliitto (FK) tiedotti tällä viikolla, että kaikki suomalaispankit lopettavat vanhanmallisten tilinumeroiden muuntamisen IBAN-muotoon tämän vuoden aikana.

FK:n tiedote 2.6.2014

Säästöpankin IBAN-laskuri

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.