Seuraa Säästöpankkiryhmä

Säästöpankki AAA-euromaiden osakkeet -indeksilainan merkintä on alkanut

Uutinen   •   Loka 08, 2012 09:00 EEST

Säästöpankkiryhmä on tuonut markkinoille Säästöpankki AAA-euromaiden osakkeet -indeksilainan. Se on noin viisivuotinen pääomasuojattu joukkovelkakirjalaina, jonka tuotto seuraa tasapainotettua osakekoria AAA-luokituksen säilyttäneiden euromaiden eli Suomen, Saksan ja Alankomaiden osakemarkkinoilta. Korin neljän parhaiten kehittyvän osakkeen tuotto on kiinteä 30 prosenttia laina-aikana.

Suomesta mukana ovat Fortum ja UPM Kymmene, Saksasta Deutsche Telekom, RWE, Siemens ja MunichRe sekä Alankomaista Royal Dutch Shell, Unilever, Koninklijke Ahold ja Koninklijke Philips Electronics.

”Euroopan taloustilanne on merkittävästi vähentänyt sijoittajien kiinnostusta eurooppalaisia osakkeita kohtaan. Vahvoista eurotalouksista, kuten Suomesta, Saksasta ja Alankomaista, tulevilla yrityksillä on kuitenkin yhä hyvät edellytykset kasvaa ja vaurastua. Valitsemamme yritykset ovat vahvoja kansainvälisillä markkinoilla ja tukevat näin kotimaidensa vientiä. Uskomme, että AAA-luokituksen euromaiden osakkeissa on hyvä tuottopotentiaali pitkän aikavälin säästäjille, koska juuri nyt markkinatunnelma on vaisu ja osakkeiden arvostustasot historiallisen alhaisia”, todetaan Sp-Rahastoyhtiön analyysissä.

Indeksilainaan sisältyy aina riskejä. Pääomasuoja on voimassa vain eräpäivänä. Osakemarkkinoiden kehittyessä epäsuotuisasti tuottoa ei synny. Liikkeeseenlaskijan ajautuessa maksukyvyttömäksi sijoittaja voi menettää mahdollisen tuoton kokonaan tai osittain sekä sijoittamansa pääoman osittain joukkovelkakirjalainan erääntyessä ennenaikaisesti. Talletuspankin ajautuessa maksukyvyttömäksi sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan tai osittain.

Indeksilainan merkintäaika on 8.10.–9.11.2012 ja merkintäkurssi 100 tai 110 prosenttia. Merkinnän minimimäärä on nimellisesti 1 000 euroa. Merkintäpaikkana toimivat Säästöpankkien konttorit. Liikkeeseenlaskijana toimii Royal Bank of Scotland PLC (RBS) ja talletuspankkina Nooa Säästöpankki Oy.

Lisätietoja:

Säästöpankkiliiton kehitysjohtaja Harri Mattinen, puh. (09) 5480 5210 ja s-posti harri.mattinen@saastopankki.fi.

 

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.