Seuraa Säästöpankkiryhmä

Säästöpankki Energia -indeksilainan merkintä on alkanut

Uutinen   •   Marras 12, 2012 09:00 EET

Säästöpankkiryhmä on tuonut markkinoille Säästöpankki Energia -indeksilainan. Se on noin viisivuotinen pääomasuojattu joukkovelkakirjalaina, jonka tuotto seuraa energia-alan yrityksistä koostuvaa tasapainotettua osakekoria. Korin neljän parhaiten kehittyvän osakkeen tuotto on kiinteä 30 prosenttia laina-aikana.

”Joukkovelkakirjalaina tarjoaa houkuttelevan yhdistelmän vakaita sähkö- ja sähköverkkoyhtiöitä (RWE, Scottish and Southern Energy, Fortum, Centrica, Enel, National Grid) sekä kasvavia öljy- ja kaasuyhtiöitä (Royal Dutch Shell, Eni, Statoil, BP). Nämä globaalisti toimivat energiajätit tarjoavat sijoittajalle mahdollisuuden osallistua sekä energiakysynnän jatkuvaan kasvuun kehittyvillä markkinoilla että option länsimaiden sähkömarkkinoiden elpymiseen. Kiihtyvän inflaation oloissa energiayhtiöt, joilla on paljon kiinteää omaisuutta sekä hinnoitteluvoimaa, tarjoavat hyvän sijoituskohteen ja turvaa varallisuudelle”, todetaan Sp-Rahastoyhtiön analyysissä.

Indeksilainaan sisältyy aina riskejä. Pääomasuoja on voimassa vain eräpäivänä. Osakemarkkinoiden kehittyessä epäsuotuisasti tuottoa ei synny. Liikkeeseenlaskijan ajautuessa maksukyvyttömäksi sijoittaja voi menettää mahdollisen tuoton kokonaan tai osittain sekä sijoittamansa pääoman osittain joukkovelkakirjalainan erääntyessä ennenaikaisesti. Talletuspankin ajautuessa maksukyvyttömäksi sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan tai osittain.

Indeksilainan merkintäaika on 12.11.–14.12.2012 ja merkintäkurssi 100 tai 110 prosenttia. Merkinnän minimimäärä on nimellisesti 1 000 euroa. Merkintäpaikkana toimivat Säästöpankkien konttorit. Liikkeeseenlaskijana toimii Royal Bank of Scotland PLC (RBS) ja talletuspankkina Nooa Säästöpankki Oy.

Lisätietoja:

Säästöpankkiliiton kehitysjohtaja Harri Mattinen, puh. (09) 5480 5210 ja s-posti harri.mattinen@saastopankki.fi.

 

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.