Seuraa Säästöpankkiryhmä

Säästöpankki Kotimaiset Yhtiöt -indeksilainan merkintä on alkanut

Uutinen   •   Tammi 07, 2013 09:00 EET

Säästöpankkiryhmä on tuonut markkinoille Säästöpankki Kotimaiset Yhtiöt -indeksilainan. Se on noin viisivuotinen pääomasuojattu joukkovelkakirjalaina, jonka tuotto seuraa suomalaisista yrityksistä koostuvaa tasapainotettua osakekoria. Korin neljän parhaiten kehittyvän osakkeen tuotto on kiinteä 30 prosenttia laina-aikana.

”Usko maailmantalouden toipumiseen on vahvistumaan päin EU:n velkakriisistä huolimatta. Sijoittajat siirtävät hiljalleen rahaa matalien korkojen korkomarkkinoilta hyvien osinkotuottojen osakemarkkinoille, vaikka talousuutisia kuuntelemalla ei uskoisi. Uskomme ulkomaalaisten sijoittajien palaavan suomalaisiin laatuyhtiöihin lähivuosina. Ulkomaalaisomistus pörssissämme on suhteellisesti alimmalla tasollaan vuosiin, joten siinä on nousuvaraa. Siksi olemme koonneet sijoittajiamme varten korin hyviä, Helsingin pörssissä listattuja suuryhtiöitä”, perustellaan Sp-Rahastoyhtiön analyysissä.

Osakekori sisältää tasapainoin kymmenen kotimaista suuryritystä: Fortum Oyj, Kone Oyj, Neste Oil Oyj, Nokia Oyj, Nokian Renkaat Oyj, Nordea AB, Sampo Oyj, Stora Enso Oyj, TeliaSonera AB ja UPM Kymmene Oyj.

Indeksilainaan sisältyy aina riskejä. Pääomasuoja on voimassa vain eräpäivänä. Osakemarkkinoiden kehittyessä epäsuotuisasti tuottoa ei synny. Liikkeeseenlaskijan ajautuessa maksukyvyttömäksi sijoittaja voi menettää mahdollisen tuoton kokonaan tai osittain sekä sijoittamansa pääoman osittain joukkovelkakirjalainan erääntyessä ennenaikaisesti. Talletuspankin ajautuessa maksukyvyttömäksi sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan tai osittain.

Indeksilainan merkintäaika on 7.1.–15.2.2013 ja merkintäkurssi 100 tai 110 prosenttia. Merkinnän minimimäärä on nimellisesti 1 000 euroa. Merkintäpaikkana toimivat Säästöpankkien konttorit. Liikkeeseenlaskijana toimii Royal Bank of Scotland PLC (RBS) ja talletuspankkina Nooa Säästöpankki Oy.

Lisätietoja:

Säästöpankkiliiton kehitysjohtaja Harri Mattinen, puh. (09) 5480 5210 ja s-posti harri.mattinen@saastopankki.fi.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.