Seuraa Säästöpankkiryhmä

Säästöpankki Ruokajätit -indeksilainan merkintä on alkanut

Uutinen   •   Touko 06, 2013 09:00 EEST

Säästöpankkiryhmä on tuonut markkinoille Säästöpankki Ruokajätit -indeksilainan. Se on noin viisivuotinen pääomasuojattu joukkovelkakirjalaina, jonka tuotto seuraa kymmenestä kansainvälisestä elintarvikealan yhtiöstä koostuvaa tasapainotettua osakekoria. Korin neljän parhaiten kehittyvän osakkeen tuotto on kiinteä 30 prosenttia laina-aikana.

”Koriin on valittu kansainväliset päivittäistavaroiden tuottajien ja päivittäistavarakaupan huippunimet. Yhtiöt ja niiden maailmanlaajuiset, laadukkaat ja luotettavat tuotemerkit ovat tuttuja myös suomalaisten arkipäivässä. Kori sopii erityisesti sijoittajalle, joka hakee sijoitukselleen tasaista arvonnousua. Kansainvälisessäkin päivittäistavarakaupassa markkinoiden muutokset ovat hitaita ja kuluttajat käyttävät sektorin tuotteita päivittäin suhdanteista riippumatta. Näin ollen alan rahavirrat ovat muita sektoreita tasaisempia. Korin yritysten uskotaan menestyvän kohtuullisesti myös siinä epätodennäköisessä tilanteessa, että maailmantalous vajoaisi taantumaan”, todetaan Sp-Rahastoyhtiön analyysissä.

Osakekori sisältää tasapainoin kymmenen kansainvälistä yhtiötä: Costco Wholesale, General Mills, J Sainsbury, Kellogg Co, Kraft Foods Group, Nestle, PepsiCo, SABMiller, Unilever ja Wal-mart Stores.

Indeksilainaan sisältyy aina riskejä. Pääomasuoja on voimassa vain eräpäivänä. Osakemarkkinoiden kehittyessä epäsuotuisasti tuottoa ei synny. Liikkeeseenlaskijan ajautuessa maksukyvyttömäksi sijoittaja voi menettää mahdollisen tuoton kokonaan tai osittain sekä sijoittamansa pääoman osittain joukkovelkakirjalainan erääntyessä ennenaikaisesti. Talletuspankin ajautuessa maksukyvyttömäksi sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan tai osittain.

Indeksilainan merkintäaika on 6.5.–7.6.2013 ja merkintäkurssi 100 tai 110 prosenttia. Merkinnän minimimäärä on nimellisesti 1 000 euroa. Merkintäpaikkana toimivat Säästöpankkien konttorit. Liikkeeseenlaskijana toimii Royal Bank of Scotland PLC (RBS) ja talletuspankkina Nooa Säästöpankki Oy.

Lisätietoja:

Säästöpankkiliiton kehitysjohtaja Harri Mattinen, puh. (09) 5480 5210 ja s-posti harri.mattinen@saastopankki.fi.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.