Seuraa Säästöpankkiryhmä

Säästöpankki USA osakkeet ja valuutta -indeksilainan merkintä on alkanut

Uutinen   •   Maalis 25, 2013 09:00 EET

Säästöpankkiryhmä on tuonut markkinoille Säästöpankki USA osakkeet ja valuutta -indeksilainan. Se on noin viisivuotinen pääomasuojattu joukkovelkakirjalaina, jonka tuotto seuraa kymmenestä yhdysvaltalaisesta yhtiöistä koostuvaa tasapainotettua osakekoria. Korin neljän parhaiten kehittyvän osakkeen tuotto on kiinteä 30 prosenttia laina-aikana.

”Yhdysvallat on seuraava kehittyvä markkina. Maan väestö kasvaa, korkeakoulut ovat maailman parhaita ja käytän­nössä kaikki johtavat teknologiayhtiöt ovat amerikkalaisia. Lisäksi näyttää siltä, että USA on liuske­kaasulöytöjensä vuoksi kaasuomavarainen jo vuonna 2018 ja liuskeöljylöytöjen ansiosta öljyomavarainen vuonna 2030. Raaka-ainevarantojen odotetaan luovan jopa miljoona uut­ta teollista työpaikkaa lähivuosina ja siirtävän metalli- ja kemianteollisuuden tuotantoa takaisin USA:han. Palkkake­hitys maassa on ollut varsin maltillista, tuottavuuskehitys huimaa ja nyt laskee vielä energian hintakin. Todennäköi­sin kehityskulku on Yhdysvaltojen talouden uusi nousukausi ja siitä seuraava dollarin vahvistuminen”, todetaan Sp-Rahastoyhtiön analyysissä.

Osakekori sisältää tasapainoin kymmenen yhdysvaltalaista yhtiötä: Altria Group, American Electric Power, AT&T, ConocoPhillips, Exelon, Illinois Tool Works, Intel, Merck & Co, Southern Co ja Verizon Communications.

Indeksilainaan sisältyy aina riskejä. Pääomasuoja on voimassa vain eräpäivänä. Osakemarkkinoiden kehittyessä epäsuotuisasti tuottoa ei synny. Liikkeeseenlaskijan ajautuessa maksukyvyttömäksi sijoittaja voi menettää mahdollisen tuoton kokonaan tai osittain sekä sijoittamansa pääoman osittain joukkovelkakirjalainan erääntyessä ennenaikaisesti. Talletuspankin ajautuessa maksukyvyttömäksi sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan tai osittain.

Indeksilainan merkintäaika on 25.3.–3.5.2013 ja merkintäkurssi 100 tai 110 prosenttia. Merkinnän minimimäärä on nimellisesti 1 000 euroa. Merkintäpaikkana toimivat Säästöpankkien konttorit. Liikkeeseenlaskijana toimii Royal Bank of Scotland PLC (RBS) ja talletuspankkina Nooa Säästöpankki Oy.

Lisätietoja:

Säästöpankkiliiton kehitysjohtaja Harri Mattinen, puh. (09) 5480 5210 ja s-posti harri.mattinen@saastopankki.fi.

Kommentit (1)

    In the affidavit, <h2><a href="http://www.hatsshopbest.com/">new era snapback hats</a></h2>

    - new era snapback hats - 2013-03-29 15:03 EET

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.