Seuraa Säästöpankkiryhmä

​Säästöpankkien Tutkimussäätiö myönsi 89 000 euroa apurahoja

Uutinen   •   Joulu 18, 2015 12:02 EET

Säästöpankkien Tutkimussäätiö on jälleen myöntänyt apurahoja yliopistojen tutkijoille ja tutkimushankkeille. Viime vuodesta apurahat kasvavat 6 500 eurolla.

Tänä vuonna tutkimusapurahan sai 18 yksittäistä tutkijaa yhteensä kuudesta eri yliopistosta. Apurahoja myönnettäessä painotettiin vastuullisuuteen ja säästämiseen liittyvää tutkimusta.

- Myöntökohteissa painotamme säästämistä ja sijoittamista sekä rahoitusalan toimintaan liittyvää tutkimusta aina kun se on mahdollista, Tutkimussäätiön asiamies Eeva Karisto kertoo.

Säästöpankkien Tutkimussäätiö on yleishyödyllinen säätiö, joka on perustettu vuonna 1968 nimenomaan tieteellisen tutkimuksen tukemiseen. Säätiön apurahat tulevat sen omaisuuden tuotoista.

- Pitkällä aikavälillä vuosittain myönnettävä apurahojemme määrä on vaihdellut 100 000 euron molemmin puolin riippuen siitä, miten sijoitustoiminta on kulloinkin tuottanut. Hallintokulut ovat pienet eikä säätiön tarkoituksena ole pelkästään kasvattaa omaisuutta. Ulos jaetaan se, mitä tulos antaa periksi. Olemme joka tapauksessa tyytyväisiä, että taloudellisesti tiukkoina aikoina saimme kasvatettua apurahojemme määrää, Karisto vahvistaa.

Säästöpankkien Tutkimussäätiö tukee rahamarkkinoihin, pankkipalveluiden kysyntään, asumiseen, säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvää talous-, yhteiskunta- ja oikeustieteellistä tutkimusta ja julkaisutoimintaa jakamalla vuosittain erilaisia apurahoja sekä tutkimusmäärärahoja. Lisäksi Säästöpankkien Tutkimussäätiö vaalii säästöpankkitoiminnan historiaa muun muassa ylläpitämällä Säästöpankkimuseota, joka toimii Hämeenlinnan kaupunginmuseon yhteydessä.

Lisätietoja antaa Säästöpankkien Tutkimussäätiön asiamies Eeva Karisto, puh. 050 464 8076, eeva.karisto@saastopankki.fi

Teksti: Teemu Salmi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.