Seuraa Säästöpankkiryhmä

​Säästövinkit vanhemmille

Uutinen   •   Loka 27, 2016 11:29 EEST

- Aloita itselle sijoittaminen ja säästäminen jo ennen perheenlisäystä. Vakiintuneita rutiineja on helppo jatkaa, vaikka kaikki muu on uutta.

- Varaudu muutokseen. Lapsen saaminen kasvattaa kuluja, ja usein tulot vähenevät, kun toinen vanhemmista jää kotiin. Tähän voi valmistautua suunnittelemalla ja säästämällä mahdollisuuksien mukaan.

- Säästä lapsellesi pienestä pitäen. Pienikin sijoituksissa kiinni oleva summa voi olla iso ilo lapsen itsenäistyessä. Vaikka rahat olisivat vähissä, pienestäkin säästösummasta kertyy ajan mittaan kelpo potti.

- Laske lapsen elämän virstanpylväiden kulut etukäteen. Niitä voivat olla esimerkiksi koulun aloitus tai uudet harrastukset. Kun mahdollisiin kulueriin valmistautuu, ne eivät pääse yllättämään.

- Varaudu yllätyksiin. Kaikkea ei voi suunnitella etukäteen, mutta pienikin ylimääräinen säästö saattaa auttaa merkittävästi, jos perheessä vaikkapa joku sairastuu tai kodinkoneet rikkoutuvat.

- Opeta lasta säästämään. Nuorena opetettu fiksu rahankäyttö auttaa, kun lapsi muuttaa omilleen ja opettelee itsenäiseen elämään.

- Säästä rahastoihin tai suoraan osakkeisiin. Näin saat säästöistäsi parempaa tuottoa, sillä nykyisillä koroilla säästötilillä makuutetut rahat eivät tuota juuri mitään.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.