Seuraa Säästöpankkiryhmä

​Viisi elämänlaatua parantavaa säästövinkkiä

Uutinen   •   Heinä 11, 2016 09:38 EEST

Valuvatko rahasi joka kuukausi huomaamatta jonnekin? Kokosimme viisi arkea ilahduttavaa vinkkiä, joilla rahaa säästyy kuin huomaamatta.

1. Hurahda ruuanlaittoon

Syötkö joka päivä lounasta ulkona tai työpaikkasi ruokalassa? Kokeile korvata ravintolaruoka parina päivänä viikossa eväillä ja ota tavoitteeksi oppia laittamaan uudenlaisia ruokia kotona. Samalla, kun hurahdat intialaisten makujen maailmaan tai syvennyt ranskalaisen keittiöihin saloihin, säästät huomaamatta rahaa.

2. Työmatkasta päivän paras hetki

Kuljetko joka päivä omalla autolla töihin? Kokeile vaihtaa auto pariksi päiväksi viikossa pyörään. Samalla, kun säästät bensamaksuissa, kohotat kätevästi kuntoa. Varoitus: saatat jäädä koukkuun, eikä aamuruuhkiin ole enää paluuta.

3. Ei enää huonoja elokuvia

Maksatko netin suoratoistopalveluista joka kuukausi? Jos katsot yhden leffan silloin tällöin, ei ole välttämättä kannattavaa maksaa kiinteää kuukausimaksua. Kokeile lainata elokuvia kavereilta. Säästät rahaa ja vältyt helpommin huonoilta elokuvavalinnoilta.

4. Kaverin kanssa liikkumaan

Pulitatko joka kuukausi kuntosalikortista, jota et juurikaan käytä? Vaihda kuntosali juoksulenkkeihin tai kotitreeneihin kaverin kanssa. Ei enää huonoa omaatuntoa salilla käymättömyydestä ja rahaakin säästyy. Kropan lisäksi myös mieli kiittää.

5. Pysäytä kodin tavarakaaos

Sorrutko usein heräteostoksiin? Ota tavaksi miettiä yön yli tarvitsetko himoitsemaasi tavaraa todella. Kuin huomaamatta rahasi säästyvät ja kaappeihin kertyvä tavaramääräkin pienenee.

Säästöpankin maksuttoman Finanssivahti-palvelun avulla on helppo seurata, mihin rahat todellisuudessa kuluvat. Tutustu Finanssivahtiin täällä

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.