Seuraa Säästöpankkiryhmä

​Viisi vinkkiä asunnon myyntiin

Uutinen   •   Syys 29, 2015 10:52 EEST

Onko suunnitelmissa asunnon vaihto, etkä tiedä mistä lähteä liikkeelle? Lue Sp-Kodin kiinteistönvälittäjän myyntivinkit.

1. Varaa tarpeeksi aikaa myynnille

Jos asunnonvaihto on suunnitelmissa lähitulevaisuudessa, myynnin kanssa ei kannata aikailla.

Vaikka seuraavaa asuntoa ei olisikaan vielä kiikarissa, nykyinen asunto kannattaa laittaa myyntiin hyvissä ajoin. Taloustilanteen takia ostajat ovat nyt arkoja tekemään päätöksiä ja siitä syystä myös asuntojen myyntiajat ovat pidentyneet. Realistinen myyntiaika kohteesta riippuen on noin 6–8 viikkoa.

2. Varaudu asumaan hetki vuokralla

Paras keino välttää kahden asunnon loukku on laittaa nykyinen asunto myyntiin ennen uuden ostamista. Usein asunnon vapautumisajaksi määritellään kuukausi kaupanteosta, mikä voi tuntua turhan kiireiseltä ajalta uuden asunnon löytämiseen. Pidempi vapautumisaika taas saattaa karkottaa innokkaimmat ostajat. Hyvä vaihtoehto on myydä nykyinen asunto ensin ja muuttaa sen jälkeen hetkeksi vuokralle. Näin saa rauhassa katsella uutta kotia, ja kun sopiva kohde löytyy, siihen pystyy iskemään heti kiinni.

3. Siivoa asunto myyntikuntoon

Siivoa asunto perusteellisesti ja korjaa rikkinäiset asiat ennen asunnon myyntiin laittamista. Peruspuhtaudella on yllättävän paljon merkitystä ostajan mielikuvaan asunnosta. Joskus seinien maalauskin kannattaa, mutta suurempaa remonttia ei kannata ryhtyä tekemään, sillä se harvoin nostaa asunnon hintaa merkittävästi.

4. Hinnoittele realistisesti

Asunnosta saa usein parhaan hinnan, kun hinnan määrittelee ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä. Ilman välittäjää asunto hinnoitellaan usein liian kalliiksi, mikä karkottaa ostajat ja pidempään myynnissä ollut kohde taas herättää ostajissa epäilyksiä. Ammattitaitoinen välittäjä tuntee markkinat ja alueen hintatason ja osaa hinnoitella asunnon realistisesti, jolloin kaupanteko nopeutuu.

5. Turvaudu ammattilaiseen

Ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän käyttäminen kannattaa monestakin syystä. Välittäjän avulla asunnon myynti on helpompaa ja nopeampaa, sillä välittäjällä on käytössään tehokkaat myyntikanavat, josta potentiaaliset ostajat tavoitetaan nopeasti. Myös käytännön järjestelyt ja paperityöt jäävät välittäjän huoleksi. Parhaassa tapauksessa myyntitoimeksiannon jälkeen asunnon omistajaa tarvitaan seuraavan kerran kaupanteossa. Myös ostajat luottavat välittäjään. Kun kaikkea ei tarvitse selvittää itse, ostopäätöksen teko on helpompaa. Jos taas jälkipuinteja tulee, välittäjä on apuna niissäkin.

Asiantuntija: Sp-Kodin kiinteistönvälittäjä Sari Myllykoski.
Sp-Koti-kiinteistönvälityspalvelu on Säästöpankin yhteistyökumppani ja se kuuluu Säästöpankkiryhmään.

Kommentit (2)

    Kohtaan 4. Hinnoittele realistisesti:
    Kun myyn taloni, tarvitsen asunnon. Välittäjä välityspalkkiosta huolimatta haluaa myydä halvalla, jotta kohde menee nopasti kaupaksi. Minä taas haluan niin paljon, että sillä rahalla saan asunnon. Vaikka myynti kestäisi pitempäänkin. Etten vaan myy halvalla ja osta kalliilla. Kiinteistövälittäjien ammattitaidosta: Taloani kävi arvioimassa kaksi laillistettua kiinteistönvälittäjää. 'Realistiset' myyntihinta-arviot olivat 320.000 eur (SKV) ja 500.000 eur (Arvoasunnot). Kumman kelkkaan lähtisi??!

    - Ilkka Sippola - 2015-10-02 09:47 EEST

    Teet Arovoasuntojen kanssa diilin, missä välityspalkkio on 20.000€, kun myyntihinta on vähintään 500.000. Mikäli toteutuva myyntihinta on alle 450.000€, et maksa välittäjälle mitään myyntipalkkiota. Välillä 450-500k€ välityspalkkio 10.000€.

    - Pertti Suominen - 2015-10-08 17:46 EEST

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.