Seuraa Säästöpankkiryhmä

6 700 osallistui Säästöpankkien äänestykseen. Kiitos kaikille!

Lehdistötiedote   •   Joulu 16, 2013 09:00 EET

6 734 suomalaista osallistui Säästöpankkien järjestämään äänestykseen tämän vuoden voittovarojen suuntaamisesta. Lämpimät kiitokset kaikille teille, jotka olitte mukana! Tavoitteemme 5000 äänestäjästä ylittyi jälleen selvästi. 1000 euron palkintosumman onnellinen voittaja arvottiin 10.12. Voitto meni Ouluun, ja voittajalle on ilmoitettu asiasta henkilökohtaisesti. Eniten ääniä annettiin Helsingissä, Tampereella, Närpiössä, Kortesjärvellä ja Turussa. Kaikki paikkakuntakohtaiset tiedot löytyvät Facebookista.

Äänestys järjestettiin nyt toista kertaa. Se toteutettiin 28.10.–8.12.2013 Facebookissa ja tekstiviestein. Valittavana oli kolme tukiteemaa: lapset ja nuoret, vanhukset ja asuinympäristö. Suosikiksi nousivat lapset ja nuoret. 850 äänestäjää halusi lisäksi ehdottaa konkreettista tukikohdetta. Kiitos ehdotuksistanne! Niistä on Säästöpankeille suurta hyötyä, kun ne tekevät lopulliset päätöksensä tukikohteista.

Päätökset tehdään viimeistään ensi kevään aikana, minkä jälkeen niistä tiedotetaan paikallisesti. Tiedot Säästöpankkiryhmän lopullisesta tukisummasta ja kohteista julkaistaan seuraavan äänestyksen alkaessa lokakuussa 2014.

Äänestyksen piirissä oli 25 Säästöpankkia. Ne toimivat 135 paikkakunnalla, ja tuki menee juuri näiden paikkakuntien hyvinvoinnin tukemiseen. Jaettava rahasumma on noin 430 000 euroa.

Mistä äänestyksessä on kysymys?

”Kyse on vanhasta konseptista, joka on tuotu nykyaikaan. Säästöpankit ovat tukeneet omien toimintapaikkakuntiensa hyvinvointia monin paikoin jo 1800-luvulta asti. Säästöpankithan ovat siitä erilaisia pankkeja, että ne voivat lain mukaan jakaa voittovarojaan säästäväisyyden edistämiseen ja muihin yleishyödyllisiin tarkoituksiin”, kertoo Säästöpankkiliiton toimitusjohtaja Pasi Kämäri.

”Uskomme, että mahdollisuus osallistua Säästöpankkien päätöksentekoon on lisännyt toimintapaikkakuntiemme yhteisöllisyyttä. Ihmiset voivat parhaimmillaan kokea, että kun paikkakunnalla on Säästöpankki, koko yhteisö voi paremmin. 200 vuotta vanha säästöpankkiaate on tänään nykyaikaisempi kuin koskaan”, Kämäri toteaa.

”Äänestys on osa vastuullista toimintatapaamme. Vastuullisuus oli keskeistä jo silloin kun Säästöpankit syntyivät. Ne perustettiin edistämään säästäväisyyttä ja henkilökohtaista vaurastumista. Myös vastuullisuus yhteisöä kohtaan on osa Säästöpankkien alkuperäistä toiminta-ajatusta. Kyse ei ole julkisuustempusta, sponsoroinnista tai viherpesusta, vaan tukiperinteemme tuomisesta nykyaikaan.”


Lisätietoja Säästöpankkiliitossa antavat:

Yleisesti toimitusjohtaja Pasi Kämäri, puh. (09) 5480 5240 tai 0500 688 222, pasi.kamari@saastopankki.fi

Toteutuksesta markkinointijohtaja Heli Mehtätalo-Takala, puh. (09) 5480 5237 tai 050 402 6781, heli.mehtatalo-takala@saastopankki.fi.


Säästöpankkiryhmään kuuluu 30 Säästöpankkia ja keskusjärjestö Säästöpankkiliitto. Omia konttoreita on 200, ja yhteistyön kautta asiakkailla on käytettävissään yhteensä lähes 400 konttoria, 200 palvelu- ja maksuautomaattia ja kaikki Suomen käteisautomaatit. Säästöpankkien päämääränä on edistää säästämistä ja asiakkaiden taloudellista hyvinvointia. Palvelun perusperiaatteita ovat asiakasläheisyys ja paikallisuus. Tavoitteena on jatkuva, kannattava kasvu ja vakavaraisuuden pitäminen turvatulla tasolla. Vuonna 2012 liikevoittoa kertyi 67,1 miljoonaa euroa, vakavaraisuus oli 22,1 % ja asiakasmäärä 588 500. www.saastopankki.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.