Seuraa Säästöpankkiryhmä

FK:n tiedote 10.11.2011: Pankkien toiminta mahdollisten työmarkkinahäiriöiden aikana

Lehdistötiedote   •   Loka 11, 2011 10:12 EEST

Ammattiliitto Pro ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ovat antaneet lakkovaroituksen työtaistelun toteuttamisesta rahoitusalalla 23.11.– 30.11.2011. Lakkovaroituksen vuoksi Finanssialan Keskusliitto on tänään ilmoittanut aloittavansa rahoitusalan yrityksissä työsulun 25.11.2011, mikäli neuvottelutilanne ei ratkea ennen sitä.

Työmarkkinahäiriöiden aikana pankkien konttorit joudutaan pääsääntöisesti sulkemaan, koska palveluiden toimivuutta ja turvallisuutta ei voida taata. Myös verkkopalveluissa voi olla häiriöitä. Mikäli jonkun toimijan tietojärjestelmät joudutaan sulkemaan työmarkkinahäiriöiden seurauksena, sen vaikutuksista tiedotetaan asiakkaille palvelun tarjoajan verkkosivuilla erikseen.

Mahdollisen työtaistelun aikana pankit pyrkivät turvaamaan sekä yksityis- että yritysasiakkaiden tärkeimmät palvelut, kuten käteisautomaattinostot ja korttimaksamisen.

Palvelujen saatavuus ja toimivuus voivat vaihdella pankeittain, ja niissä voi esiintyä viiveitä tai häiriöitä. Myös häiriöiden korjaamisessa voi esiintyä viiveitä. Kukin toimija tiedottaa omille asiakkailleen palvelujensa mahdollisista muutoksista.

Käteinen raha
Käteisautomaatit toimivat käteisen jakelupisteinä myös työmarkkinahäiriöiden aikana. Yksittäisissä automaateissa saattaa esiintyä häiriöitä. Pankkien konttorit ovat pääsääntöisesti kiinni.

Verkkopankkipalvelut
Verkkopankkipalveluiden toimivuus vaihtelee pankeittain. Ennakkoon verkkopankkiin syötetyt maksut pyritään maksamaan eräpäivänä, jos tilillä on katetta.

Korttimaksaminen ja maksupäätepalvelut
Kortilla voi maksaa ostokset. Mahdolliset katevarmennuksissa esiintyvät häiriöt voivat kuitenkin vaikuttaa maksamiseen.

Palkkojen ja eläkkeiden välitys
Ennakkoon pankkiin lähetetyt palkat, eläkkeet ja sosiaaliturvaetuudet pyritään maksamaan asiakkaiden tileille maksupäivänä.

Lisätiedot Finanssialan Keskusliitto:
Johtava asiantuntija Mika Linna, puh 020 793 4269 (finanssialan varautuminen)
Johtava asiantuntija Inkeri Tolvanen, puh. 020 793 4254 (maksujärjestelmät)
Viestintäjohtaja Minna Aila, puh 020 793 4270
Viestintäpäällikkö Kristiina Siikala, puh 020 793 4273

Säästöpankkiryhmään kuuluu 33 Säästöpankkia ja keskusjärjestö Säästöpankkiliitto. Omia konttoreita on noin 210, ja yhteistyön kautta asiakkailla on käytettävissään yhteensä yli 400 konttoria, 200 palvelu- ja maksuautomaattia ja kaikki Suomen käteisautomaatit. Säästöpankkien päämääränä on edistää säästämistä ja asiakkaiden taloudellista hyvinvointia. Palvelun perusperiaatteita ovat asiakasläheisyys ja paikallisuus. Tavoitteena on jatkuva, kannattava kasvu ja vakavaraisuuden pitäminen turvatulla tasolla. Vuonna 2011 liikevoittoa kertyi 65,4 miljoonaa euroa, vakavaraisuus oli 22,1 % ja asiakasmäärä 587 000. www.saastopankki.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.