Seuraa Säästöpankkiryhmä

Muutoksia Säästöpankkirahastojen salkunhoitoon

Lehdistötiedote   •   Helmi 04, 2011 09:30 EET

Sp-Rahastoyhtiö on vuoden 2010 aikana nostanut palvelutasoaan ja varainhoidon osaamistaan rakentamalla oman varainhoitoyksikön. Säästöpankki Kotimaa, Säästöpankki Itämeri, Säästöpankki Eurooppa, Säästöpankki Korko Plus, Säästöpankki Pitkäkorko ja Säästöpankki Lyhytkorko –sijoitusrahastojen salkkujen hoito siirtyy 1.2.2011 Sp-Rahastoyhtiö Oy:n omille salkunhoitajille ja kyseisten rahastojen salkunhoidon ulkoistaminen SEB Gyllenberg Asset Management Oy:lle päättyy.

Salkunhoidon sijoittavalla henkilökunnalla on yhteensä yli 70 vuotta salkunhoitokokemusta yhdeksästä eri varainhoitotalosta Suomessa. Salkunhoitajien vastuunjako on seuraava:

Varainhoitoyksikköä johtaa markkinastrategi Miska Kuhalampi, CFA. Miskalla on 12 vuotta kokemusta mm. Aktian ja Ålandsbankenin varainhoidosta.

Säästöpankki Kotimaa ja Säästöpankki Itämeri –sijoitusrahastojen salkunhoidosta vastaa Olli Tuuri, CEFA. Hänellä on alalta yli 20 vuoden kokemus mm. varainhoitajana SEB Gyllenbergillä.

Säästöpankki Eurooppa -sijoitusrahaston salkunhoidosta vastaa KTM Johan Hamström. Hän on toiminut yli 5 vuotta salkunhoitajana Aktian ja Ålandsbankenin varainhoidossa.

Säästöpankki Korko Plus -sijoitusrahaston salkunhoidosta vastaa ekonomi Ilari Härkönen. Ilarilla on 27 vuotta kokemusta arvopaperialan tehtävistä mm. dealerinä ja salkunhoitajana mm Postipankissa, Veritas/Hiisillä ja eQ-Pankissa.

Säästöpankki Pitkäkorko ja Säästöpankki Lyhytkorko -sijoitusrahastojen salkunhoidosta vastaa Mikko-Pekka Rautiainen, CFA. Hänellä on yli viiden vuoden kokemus salkunhoitajana Carnegiella ja Evlissä.

Muiden rahastojen salkunhoito säilyy toistaiseksi ennallaan.

Säästöpankkiryhmään kuuluu 33 Säästöpankkia ja keskusjärjestö Säästöpankkiliitto. Omia konttoreita on noin 210, ja yhteistyön kautta asiakkailla on käytettävissään yhteensä yli 400 konttoria, 200 palvelu- ja maksuautomaattia ja kaikki Suomen käteisautomaatit. Säästöpankkien päämääränä on edistää säästämistä ja asiakkaiden taloudellista hyvinvointia. Palvelun perusperiaatteita ovat asiakasläheisyys ja paikallisuus. Tavoitteena on jatkuva, kannattava kasvu ja vakavaraisuuden pitäminen turvatulla tasolla. Vuonna 2011 liikevoittoa kertyi 65,4 miljoonaa euroa, vakavaraisuus oli 22,1 % ja asiakasmäärä 587 000. www.saastopankki.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.