Seuraa Säästöpankkiryhmä

Rahoitusalalle sovinto

Lehdistötiedote   •   Marras 23, 2011 10:16 EET

Finanssialan Keskusliiton tiedote 22.11.2011: Rahoitusala pääsi sopuun työehtokiistassa

Finanssialan Keskusliitto, Ammattiliitto Pro, Ylemmät Toimihenkilöt YTN ja Nordea Unioni Suomi (Nousu) hyväksyivät tänään 22.11.2011 neuvotteluratkaisun rahoitusalalle. Sovinto tarkoittaa sitä, että alan lakko- ja työsulku-uhat peruuntuivat.

Uuden työehtosopimuksen voimassaoloaika on 25 kuukautta eli sopimus on voimassa 30.11.2013 asti. Sopimus on tasoltaan raamisopimuksen mukainen, mutta se ottaa huomioon alan erityispiirteet.

– Rahoitusalalle saatiin pitkien neuvottelujen jälkeen aikaan vastuullinen kokonaisratkaisu, joka turvaa työrauhan kahdeksi vuodeksi yhä haastavammaksi muuttuneessa taloudellisessa toimintaympäristössä. Uusi sopimus sisältää sekä maltillisen yleiskorotuksen että painotuksen yrityskohtaiseen palkkakeskustelumalliin, toteaa FK:n työmarkkinajohtokunnan puheenjohtaja Pasi Kämäri.

Lisätietoja:
FK:n työmarkkinajohtokunnan puheenjohtaja Pasi Kämäri, puh. 0500 688 222.

Säästöpankkiryhmään kuuluu 33 Säästöpankkia ja keskusjärjestö Säästöpankkiliitto. Omia konttoreita on noin 210, ja yhteistyön kautta asiakkailla on käytettävissään yhteensä yli 400 konttoria, 200 palvelu- ja maksuautomaattia ja kaikki Suomen käteisautomaatit. Säästöpankkien päämääränä on edistää säästämistä ja asiakkaiden taloudellista hyvinvointia. Palvelun perusperiaatteita ovat asiakasläheisyys ja paikallisuus. Tavoitteena on jatkuva, kannattava kasvu ja vakavaraisuuden pitäminen turvatulla tasolla. Vuonna 2011 liikevoittoa kertyi 65,4 miljoonaa euroa, vakavaraisuus oli 22,1 % ja asiakasmäärä 587 000. www.saastopankki.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.