Seuraa Säästöpankkiryhmä

Säästöpankilta uusi mobiilipankkisovellus

Lehdistötiedote   •   Touko 06, 2015 14:23 EEST

Säästöpankin uusi mobiilipankkisovellus tuo päivittäiset pankkiasiat yhä kattavammin ja helpommin asiakkaiden ulottuville. Se mahdollistaa henkilö- ja yritysasiakkaille pankkiasioiden hoidon aina ajasta ja paikasta riippumatta.

Säästöpankin asiakkaat suosivat entistä enemmän digitaalisia pankkipalveluita. Huutoon vastattiin Säästöpankin uudella mobiilisovelluksella, jolla pankkiasiat hoituvat helposti arjen kiireiden keskellä. 

- Yhä useampi hoitaa pankkiasiansa kännykän kautta mobiilipankkisovelluksella, joka on varta vasten mobiililaitteisiin kehitetty helppokäyttöinen palvelu. Sillä asiakas voi tarkistaa näppärästi pankkisaldon ja siirtää rahaa omien Säästöpankin tilien välillä, missä vain ja milloin vain. Pankkipalveluiden turvallinen käyttö mobiililaitteella on helppoudesta huolimatta kuitenkin edelleen taattu, kertoo Säästöpankkiliiton kehittämispäällikkö Kimmo Rantala.

Enää asiakkaan ei tarvitse syöttää mobiiliverkkopankkiin kirjautuessaan turvalukua, pelkkä käyttäjätunnus ja salasana riittävät. Turvalukua tarvitaan kuitenkin heti, kun kyse on asiasta, mistä voi aiheutua asiakkaalle taloudellista vahinkoa.

Säästöpankin uusi mobiilisovellus on ladattavissa mobiililaitteisiin Apple Storesta ja Android-laitteille Google Playstä. Windows-mobiililaitteisiin sopiva versio tulee lähitulevaisuudessa.

- Jatkamme digitaalista kehitystyötä, sillä digipalvelujen sisältöjä ja ominaisuuksia pitää jatkuvasti parantaa asiakkaiden eduksi. Päivittäisasioinnin, lainatarjousten pyytämisen ja säästö- ja sijoituspalveluiden ostamisen pitää olla verkossakin mahdollisimman helppoa ja mukavaa. Asiakkaan pitää olla kuskin paikalla digipalveluiden kehitysmatkalla – pidämme helppouden ja käyttäjäystävällisyyden keskiössä jatkossakin, Rantala lupaa.

Reaaliaikaista kommunikointia, paremmat karttatoiminnot
Uuden mobiilisovelluksen myötä asiakkaan ei tarvitse enää näpytellä paperilaskun tietoja verkkopankkiin, sillä tiedot voi lukea suoraan laskun viivakoodista puhelimen kameran avulla. Lisäksi karttatoimintoa on kehitetty. Sovellus etsii asiakkaalle lähimmän Säästöpankki-konttorin tai Otto-automaatin, ja nyt myös ohjaa asiakkaan sen luo. Kommunikointi pankin kanssakin helpottuu.

Yritysasiakkaiden mobiilisovellus toimii henkilöasiakkaiden palvelun kanssa hyvin samalla logiikalla. Erona on, että yritysten palvelussa ei näy kortteja eikä lainoja, mutta vastaavasti yrityskäytössä vaaditut erilaiset käyttöoikeustasot kyllä.

Yritysasiakkaille tuotiin eilen myös uusi verkkopankki, joka tarjoaa kattavamman palveluvalikoiman, uusia toimintoja ja uudenlaista käyttömukavuutta. Asiakkaat saavat käyttöönsä muun muassa laskutusosion, jonka avulla kaikki laskut voidaan muodostaa samalla tavalla ja lähettää sähköisenä verkkolaskuna tai pankin tulostuspalveluun. Lisäksi asiakas- ja tuoterekisterin ylläpito onnistuu kätevästi. 

Jatkossa Säästöpankin asiakkaat voivat käyttää palveluitamme entistä sujuvammin erilaisilla päätelaitteilla, kuten tableteilla ja muilla kosketusnäytöllisillä laitteilla. 

Mobiilipankkien käyttö kasvussa Suomessa ja maailmalla
Suomalaisten kuluttajien mobiililaitteiden käyttö on kasvanut viime vuosina Suomessa huimasti ja jo yli 60 % internetin käytöstä tapahtuu mobiililaitteilla. Mobiilipankkien käyttö kasvaa nopeasti myös muualla.

Tutkimusyhtiö Forrester ennustaa vuonna 2018 mobiilipankkikäyttäjien määrän nousevan 99 miljoonaan, kun vuonna 2013 niitä oli 42 miljoonaa. Eurooppalaisten mobiilipankkien käytön ennustetaan tuplaantuvan vuoteen 2018 mennessä. Pohjoismaat kuuluvat mobiilipankkien käytössä kärkikastiin, mutta vielä suositumpaa mobiilipankin käyttö on Turkissa, Alankomaissa, Puolassa ja Espanjassa.

Säästöpankki on Suomen vanhin pankkiryhmä, jonka asiakkaana on 470 000 suomalaista kotitaloutta, pk-yritystä tai maatilataloutta. Asiakkailleen Säästöpankkiryhmä tarjoaa kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palvelut. Säästöpankkiryhmään kuuluu 25 Säästöpankin lisäksi Sp-Rahastoyhtiö, Sp-Henkivakuutus, Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oy, kiinteistönvälitysketju Sp-Koti ja Säästöpankkiliitto Osk. Säästöpankkiryhmä työllistää n. 1155 ihmistä eri puolilla Suomea. www.saastopankki.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.