Seuraa Säästöpankkiryhmä

Säästöpankin nimissä liikkeellä verkkopankkitunnusten kalasteluviesti

Lehdistötiedote   •   Heinä 27, 2014 13:04 EEST

Säästöpankkien asiakkaisiin kohdistuu tällä hetkellä tunnuslukujen kalasteluyritys eli henkilö-, kortti- tai verkkopankkien tunnistustietojen kalastelua sähköpostiviesteillä, puhelimitse. Tietoja kerätään rikollisiin tarkoituksiin.

Kalasteluyrityksessä käytetään roskapostittajien tapaan eri tavoin kerättyjä sähköpostiosoitteita ja kalasteluviestejä lähetään hyvin suurella jakelulla. Kalastelijat eivät tiedä, minkä pankin asiakas viestin vastaanottaja on. Kalastelijat eivät saa sähköpostiosoitteita tai muitakaan henkilötietoja pankeista. Kalastelijoiden tavoitteena on anastaa rahaa rikollisella tavalla kerätyillä tiedoilla.

Nyt liikkeellä olevassa viestissä väitetään verkkopalveluiden olevan loppumassa ja viestinsaajaa kehotetaan avaamaan linkki ja antamaan tunnuksensa jotta palvelu jatkuisi.

Jos saat sähköpostiviestin jossa sinua pyydetään antamaan pankkiasiointiisi liittyviä tietoja, on viestit syytä tuhota eikä niihin tule missään nimessä vastata. Viestissä olevaa linkkiä ei pidä avata, eikä tunnuksia antaa. Jos olet avannut linkin ja sinulle soittaa tämän jälkeen tuntematon henkilö esittäytyen pankkivirkailijana ja pyytää antamaan esimerkiksi kortin numeroita ja tunnuslukuja, luettelemaan pankkitunnuksiasi ja muita luottamuksellisia/pankkisalaisia asioita, niitä ei tule antaa puhelimitse.

Pankki ei koskaan kysy asiakkaan tunnuksia sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelimitse!

Jos olet vastannut kalasteluviestiin?

Jos olet erehtynyt luovuttamaan pankkitunnuksiasi vääriin käsiin, ilmoita siitä välittömästi ja soita oman Säästöpankkisi asiakaspalveluun tai laita yhteydenottopyyntö Säästöpankin kotisivun kautta. Säästöpankkien yhteystiedot löydät Säästöpankkien verkkosivuilta.

Asiakaspalveluaikojen ulkopuolella soita pankkien sulkupalveluun 020 333 (24 h/vrk), ulkomailta +358 20 333 (24 h/vrk).

Lisätietoja antaa Säästöpankkiliiton toimitusjohtaja Pasi Kämäri 0500 688 222. Sähköposti: pasi.kamari@saastopankki.fi

Säästöpankkiryhmään kuuluu 25 Säästöpankkia ja keskusjärjestö Säästöpankkiliitto. Asiakkailla on käytettävissään yli 150 konttoria, sähköiset palvelut sekä kaikkii Suomen käteisautomaatit. Säästöpankkien päämääränä on edistää asiakkaiden säästämistä ja taloudellista hyvinvointia. Palvelun perusperiaatteita ovat asiakasläheisyys ja paikallisuus. Tavoitteena on jatkuva, kannattava kasvu ja vakavaraisuuden pitäminen turvatulla tasolla.  www.saastopankki.fi ja uutishuone http://saastopankkiryhma.mynewsdesk.com/.

 

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.