Seuraa Säästöpankkiryhmä

Säästöpankin Oman Talouden Tuokio valittiin Hopeahuipuksi

Lehdistötiedote   •   Huhti 08, 2011 09:42 EEST

Säästöpankin Oman Talouden Tuokio on valittu yhdeksi Suomen parhaista palvelumuotoilutuotteista. Viime vuonna aloitettu palvelu valittiin Hopeahuipuksi graafisen muotoilun ja mainonnan Vuoden Huiput 2010 -kilpailussa. Palkinnot jaettiin Helsingissä 7.4. pidetysssä tilaisuudessa.

– Säästöpankin pankkipalvelun kehittämisessä ja asiakastarpeen määrittelyssä on tuotettu palvelumuotoilun keinoin uusi palvelu Oman Talouden Tuokio. Tavoitteena on ollut lisätä asiakkaan ja henkilökunnan välistä vuorovaikutusta ja siihen on päästy suunnittelemalla helposti lähestyttävä palvelukokonaisuus, joka on muodostunut suosituksi lyhyessä ajassa, todetaan palkintoperusteluissa.

Palvelu tarkoittaa käytännössä sitä, että asiakas varaa ajan räätälöityyn tapaamiseen – Oman Talouden Tuokioon – jossa omaa taloustilannetta kartoitetaan yhdessä asiantuntijan kanssa. Noin tunnin mittaisessa keskustelussa selvitetään asiakkaan oman talouden hallintaan liittyviä keskeisiä osa-alueita. Tätä varten on myös rakennettu uusia työvälineitä, joiden avulla asiakkaan taloustilannetta ja sen kehitystä voidaan tarkastella visuaalisesti.

– Graafisten pylväiden ja piirakoiden avulla voimme uudella tavalla havainnollistaa asiakkaalle, miltä hänen varallisuutensa ja velkansa, tulonsa ja menonsa näyttävät. Näin oman talouden kokonaiskuva on monelle helpompi hahmottaa. Kun oma talous on hyvin hallussa, siihen liittyvät huolet eivät enää paina mieltä, palvelun kehittämisestä vastannut tuotepäällikkö Lise-Lott Buss sanoo. – Palkinto vahvistaa oman kokemuksemme siitä, että palvelu on ollut menestys. Asiakkaat soittavat itse pankkiin ja haluavat tulla tekemään kartoituksen. Tällä on ollut suora positiivinen vaikutus myyntiin.

Kilpailun järjestää graafisen suunnittelun ammattilaisten järjestö Grafia. Siihen otti osaa tällä kertaa 1 149 työtä, joista parhaat palkittiin 15 eri sarjassa.

Tietoa kilpailusta ja tuloksista sekä pressikuvia: www.grafia.fi/vuodenhuiput/huiput_2010

Lisätietoja Säästöpankkiliitossa antavat kehitysjohtaja Harri Mattinen, puh. (09) 5480 5210, ja tuotepäällikkö Lise-Lott Buss, puh. (09) 5480 5219.

Säästöpankkiryhmään kuuluu 33 Säästöpankkia ja keskusjärjestö Säästöpankkiliitto. Omia konttoreita on noin 210, ja yhteistyön kautta asiakkailla on käytettävissään yhteensä yli 400 konttoria, 200 palvelu- ja maksuautomaattia ja kaikki Suomen käteisautomaatit. Säästöpankkien päämääränä on edistää säästämistä ja asiakkaiden taloudellista hyvinvointia. Palvelun perusperiaatteita ovat asiakasläheisyys ja paikallisuus. Tavoitteena on jatkuva, kannattava kasvu ja vakavaraisuuden pitäminen turvatulla tasolla. Vuonna 2011 liikevoittoa kertyi 65,4 miljoonaa euroa, vakavaraisuus oli 22,1 % ja asiakasmäärä 587 000. www.saastopankki.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.