Seuraa Säästöpankkiryhmä

Säästöpankin rahastoilla jo yli satatuhatta asiakasta

Lehdistötiedote   •   Marras 12, 2013 09:00 EET

Säästöpankin rahastojen suosio on kasvanut voimakkaasti. Tänä vuonna on tullut 12 000 uutta asiakasta, ja osuudenomistajien määrä on noussut yli sadantuhannen (1.11.2013). Ripeään tahtiin ovat kasvaneet myös rahastoja hallinnoivan Sp-Rahastoyhtiön pääomat. Rahastopääoma nousi vuoden alusta lokakuun loppuun peräti 21,8 prosenttia 886,8 miljoonaan euroon. Kun varainhoidon pääomat lasketaan mukaan, yhtiön hallinnoima pääoma on yhteensä yli miljardi euroa.

”Olosuhteet rahastojen kasvulle ovat nyt suotuisat, kun korkotaso on matala ja osakekurssit nousussa. Säästöpankkien asiakkaat ovat toden teolla innostuneet rahastosäästämisestä. Myös rahastojemme tasainen tuotto houkuttelee. Ja koska osuudenomistajat ovat paljolti kotitalouksia, pääomat kehittyvät tasaisesti. Ei tarvitse jännittää kansainvälisten institutionaalisten sijoittajien äkkiliikkeitä”, arvioi Sp-Rahastoyhtiön toimitusjohtaja Hannu Ruotsalainen.

”Kymmenen vuoden aikana Säästöpankin rahastot ovat vakiinnuttaneet asemansa koko kansan rahastoina. Haluammekin kiittää asiakkaitamme saamastamme luottamuksesta. Tästä on hyvä jatkaa.”

Tavoitteena kaksinkertaistaa osuudenomistajien määrä ja pääoma

”Seuraava tavoitteemme on 200 000 osuudenomistajaa ja kahden miljardin euron hallinnoitava pääoma. Tavoite on hyvinkin realistinen, sillä meillä on erittäin ammattitaitoiset ja kokeneet salkunhoitajat, joiden käsissä rahastot ovat tuottaneet kilpailukykyisesti”, Ruotsalainen toteaa.

Yksilöllistä varainhoitoa ja sijoitusneuvontaa vaativiinkin tarpeisiin

Säästöpankin rahastoja hallinnoiva Sp-Rahastoyhtiö Oy on Säästöpankkien omistama sijoitusrahastoyhtiö, joka tarjoaa Säästöpankeille ja niiden asiakkaille rahasto- ja varainhoitopalveluja. Rahastoja voi merkitä Säästöpankkien konttoreissa tai verkkopankissa. Sp-Rahastoyhtiössä työskentelee 23 ammattilaista.

Yhtiö laajentaa toimintaansa parhaillaan yksilölliseen varainhoitoon ja sijoitusneuvontaan. Toimiluvan laajennus myönnettiin syksyllä 2012. Säästöpankkien Varainhoito tarjoaa palvelujaan ennen kaikkea Säästöpankeille ja niiden asiakkaille yhteistyössä pankkien kanssa. Toimintaa on kehitetty ottamaan huomioon erityisesti pankkien toimintapaikkakunnilla toimivien instituutioiden (kunnat, seurakunnat, säätiöt, ym.) varainhoitotarpeet.

Lisätietoja antaa Sp-Rahastoyhtiön toimitusjohtaja Hannu Ruotsalainen, puh. 050 549 7420, hannu.ruotsalainen@saastopankki.fi.

Säästöpankkiryhmään kuuluu 30 Säästöpankkia ja keskusjärjestö Säästöpankkiliitto. Omia konttoreita on 200, ja yhteistyön kautta asiakkailla on käytettävissään yhteensä lähes 400 konttoria, 200 palvelu- ja maksuautomaattia ja kaikki Suomen käteisautomaatit. Säästöpankkien päämääränä on edistää säästämistä ja asiakkaiden taloudellista hyvinvointia. Palvelun perusperiaatteita ovat asiakasläheisyys ja paikallisuus. Tavoitteena on jatkuva, kannattava kasvu ja vakavaraisuuden pitäminen turvatulla tasolla. Vuonna 2012 liikevoittoa kertyi 67,1 miljoonaa euroa, vakavaraisuus oli 22,1 % ja asiakasmäärä 588 500. www.saastopankki.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.