Seuraa Säästöpankkiryhmä

Säästöpankit ja Lähivakuutus sopivat kumppanuuden purkamisesta

Lehdistötiedote   •   Tammi 30, 2013 10:00 EET

Säästöpankkiryhmä ja LähiTapiola-ryhmä ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhteistyösopimuksen päättymisestä. Samalla LähiTapiola myi osuutensa Henkivakuutusosakeyhtiö Duosta Säästöpankeille. Kumppanuuden päättymiseen liittyen on joulukuussa 2012 tehty myös aiesopimus vakuutuskannan siirrosta Duosta LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiöön. Kannansiirto koskee Lähivakuutuksen myyntiorganisaation toimesta myytyä riskihenkivakuutuskantaa. Lopullinen kannansiirto edellyttää sopijapuolten hallintoelinten hyväksyntää ja viranomaisten suostumusta.

Säästöpankkien ja Lähivakuutuksen yhteistyö kesti reilut viisi vuotta. Yhteistyösopimus allekirjoitettiin joulukuussa 2006 ja yhteistyö alkoi vuonna 2007. Kumppanuus alkoi purkautua maaliskuussa 2012, kun Lähivakuutus-ryhmä päätti yhdistymisestä Tapiola-ryhmän kanssa. Parhaimmillaan yhteistyökumppaneilla yli 40 yhteiskonttoria ja yli 30 palvelupistettä. Nyt yhteiskonttorien ja palvelupisteiden toiminta on päättynyt.

”Yhteistyön loppuminen on valitettavaa, mutta rakentava yhteishenki Lähivakuutuksen kanssa on taannut sen, että järjestelyt ovat sujuneet joustavasti. Varsinainen yhteistyösopimus ryhmien kanssa on nyt virallisesti päättynyt, mutta yhteistyö on yhä mahdollista. Yksittäiset Säästöpankit voivat jatkossakin valita LähiTapiolan kumppanikseen yritysten sekä maa- ja metsätalousasiakkaiden vahinkovakuuttamisessa”, toteaa Säästöpankkiliiton toimitusjohtaja Pasi Kämäri.

”Duon henkituotteet ovat olleet tärkeä lisä Lähivakuutuksen palvelukokonaisuudessa. LähiTapiolan muodostumisen myötä yhteistyön jatkaminen ei kuitenkaan ollut enää mahdollista. On ilahduttavaa, että pääsimme rakentavassa hengessä molempia osapuolia tyydyttävään lopputulokseen kumppanuuden päättymisessä”, LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja Erkki Moisander sanoo.

Duo jatkaa Säästöpankkien omistuksessa

Säästöpankkien ja Lähivakuutuksen puoliksi omistama henkivakuutusosakeyhtiö Duo siirtyy nyt kokonaan Säästöpankkien omistukseen. Vuonna 2007 toimintansa aloittanut Duo tarjoaa tuotteita ja palveluja sekä henkilöasiakkaiden että yritysten säästämiseen, sijoittamiseen ja henkilöriskien kattamiseen.

Vuoden 2012 lopussa Duon maksutulo oli 67,2 miljoonaa euroa ja asiakasmäärä noin 64 000. Yhtiön palveluksessa on 27 henkilöä ja toimitusjohtaja on Timo Hiltunen. Lisätietoa Duosta:http://www.henkiduo.fi/

Lisätietoja:

Säästöpankkiliiton toimitusjohtaja Pasi Kämäri, puh. (09) 5480 5240, 0500 688 222, sähköposti: pasi.kamari@saastopankki.fi.

LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja, Erkki Moisander, puh. 020 522 2222, sähköposti: erkki.moisander@lahitapiola.fi.

Säästöpankkiryhmään kuuluu 33 Säästöpankkia ja keskusjärjestö Säästöpankkiliitto. Omia konttoreita on noin 210, ja yhteistyön kautta asiakkailla on käytettävissään yhteensä yli 400 konttoria, 200 palvelu- ja maksuautomaattia ja kaikki Suomen käteisautomaatit. Säästöpankkien päämääränä on edistää säästämistä ja asiakkaiden taloudellista hyvinvointia. Palvelun perusperiaatteita ovat asiakasläheisyys ja paikallisuus. Tavoitteena on jatkuva, kannattava kasvu ja vakavaraisuuden pitäminen turvatulla tasolla. Vuonna 2011 liikevoittoa kertyi 65,4 miljoonaa euroa, vakavaraisuus oli 22,1 % ja asiakasmäärä 587 000. www.saastopankki.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.