Seuraa Säästöpankkiryhmä

Säästöpankkien Keskuspankki hankki 500 miljoonaa euroa kansainvälisiltä rahoitusmarkkinoilta

Lehdistötiedote   •   Huhti 28, 2015 16:30 EEST

Säästöpankkien Keskuspankki laski tänään liikkeeseen 500 miljoonan euron vakuudettoman seniorimuotoisen joukkovelkakirjalainan, joka erääntyy 6.5.2020.

Säästöpankkiliiton toimitusjohtaja Pasi Kämäri pitää lainaa vuodenvaihteessa aloittaneelle uudelle Säästöpankkiryhmälle ja Säästöpankkien Keskuspankille jälleen uutena keskeisenä virstanpylväänä.

- Kanavoimme nyt kansanvälisiltä rahoitusmarkkinoilta ja ulkomaisilta sijoittajilta saatuja varoja sekä kotitalouksien asuntoluototukseen että pk-sektorin investointitarpeisiin. Haluamme tällä tavalla antaa oman panoksemme taloudellisen aktiviteetin vauhdittamiseksi Säästöpankkien talousalueilla, Kämäri sanoo.

Säästöpankkien Keskuspankin varatoimitusjohtaja Kai Brander muistuttaa, että lainaemissio oli menestys.

- Jo lainaa edeltäneissä sijoittajasuhdetapaamisissa huomasimme, että sijoittajat olivat hyvin kiinnostuneita. Vaikka korkotaso on historiallisen alhainen, oli mukana runsaasti sijoittajia – niin maantieteellisesti kuin sijoittajatyypeittäinkin katsottuna jakauma on edustava, Brander kommentoi lainan hinnoittelun jälkeen. 

Euromääräisen viitelainan laina-aika on viisi vuotta ja lainalla on kiinteä vuotuinen kuponkikorko. Se hinnoiteltiin 83 korkopistettä 5 vuoden euroswap-koron päälle ja lainan kuponkikorko on 1,00 %. Korkealaatuisen merkintäkirjan koko oli noin 1,1 miljardia euroa, ja kirjassa oli mukana 115 sijoittajaa.

Laina laskettiin liikkeeseen Säästöpankkien Keskuspankin uuden EMTN-ohjelman alla ja se on listattu Dublinin arvopaperipörssiin.

Lainaemission järjestivät Nordea, Crédit Agricole ja LBBW.

Lisätietoja:
Säästöpankkiliiton toimitusjohtaja Pasi Kämäri, pasi.kamari@saastopankki.fi, +358500688222
Säästöpankkien Keskuspankin varatoimitusjohtaja Kai Brander, Head of Treasury kai.brander@saastopankki.fi, +358503848220

Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oyj on osa Säästöpankkien yhteenliittymää ja on yhteenliittymän keskusyhteisön Säästöpankkiliitto osk:in jäsen. Säästöpankkiryhmän Keskuspankin rooli on varmistaa Säästöpankkiryhmän likviditeetti ja varainhankinta. Se hankkii varoja ja operoi ryhmän puolesta rahamarkkina- ja pääomamarkkinoilla ja hoitaa maksujen välityksen. Keskuspankki huolehtii myös ryhmän sisäisestä likviditeetin tasauksesta.

Säästöpankki on Suomen vanhin pankkiryhmä, jonka asiakkaana on 470 000 suomalaista kotitaloutta, pk-yritystä tai maatilataloutta. Asiakkailleen Säästöpankkiryhmä tarjoaa kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palvelut. Säästöpankkiryhmään kuuluu 25 Säästöpankin lisäksi Sp-Rahastoyhtiö, Sp-Henkivakuutus, Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oy, kiinteistönvälitysketju Sp-Koti ja Säästöpankkiliitto Osk. Säästöpankkiryhmä työllistää n. 1155 ihmistä eri puolilla Suomea. www.saastopankki.fi

Kommentit (2)

  Olen Senecaut Peter, olen talousjohtaja, annan lainoja yksittäisille ja yrityksille, liike- ja henkilökohtaisiin tarkoituksiin, ota yhteyttä, jos tarvitset minkäänlaista lainaa. Annan lainoja yleisölle 2 prosentin korolla. Ota yhteyttä osoitteeseen authentichomefinance@gmail.com
  verkkosivusto: http://authenticloanfinance.com/
  sähköpostiosoite: info@authenticloanfinance.com

  - Senecaut Peter - 2017-11-26 14:16 EET

  Interventio-laina- ja kiinnitysliikkeessä tarjoamme lainoja yksityisille ja yrityksille alhaisilla koroilla 3%. Annamme lainan Debt Consolidationille, Home Improvementsille, autonostolle, uudelle kotitaloudelle, investoinnille / liiketoiminnan laajentamiselle tai jopa lomalle.

  Lainajärjestelmässämme paikallisilla ja kansainvälisillä asiakkailla on takuu siitä, että yritys saa lainan vakuudettomasta offshore-rahoituksesta, mikä tarkoittaa, ettei vakuudeksi tarvita tätä prosessia.

  Ota yhteyttä kyselyihin sähköpostitse

  Terveiset,

  James Lewandowski
  sähköposti: lewandowskijames19@gmail.com
  web: http://www.interventionmortgagefirm.com/

  - James Lewandowski - 2018-01-15 15:27 EET

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.