Seuraa Säästöpankkiryhmä

Säästöpankkien säätiöt myönsivät 85 000 euroa apurahoja

Lehdistötiedote   •   Helmi 22, 2012 10:22 EET

Säästöpankkien Tutkimussäätiö ja Kluuvin Säätiö ovat myöntäneet yliopistojen tutkijoille ja tutkimushankkeille 85 000 euroa apurahoja. Lisäksi erinomaisista pro gradu -tutkielmista myönnettiin 16 000 euron arvosta tunnustuspalkintoja. Tutkimusapurahan vuonna 2011 sai 19 tutkijaa ja yksi tutkimusryhmä. Apurahoja jaettiin siis kaikkiaan 20 saajalle viidestä yliopistosta. Pro gradu -tunnustuspalkintoja jaettiin 11 kappaletta.

– Rahoitusmarkkinoihin ja arvopaperimarkkinoihin liittyvä tutkimus oli edelleen pääosassa. Kiinnostus säästämisen ja talouskasvun yhteyden tutkimukseen oli ilahduttavaa, samoin tutkimukset, jotka koskivat pankkitoimialan kehittämistä sekä tulevaisuuden palveluja ja liiketoimintamalleja. Sen sijaan luotonantoon liittyvää tutkimusta oli edelleen harmillisen vähän, arvioi Säästöpankkien Tutkimussäätiön asiamies Eeva Karisto.

Säästöpankkien säätiöt tukevat rahamarkkinoiden, asumiseen, säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvää tutkimusta. Lisäksi Säästöpankkien Tutkimussäätiö ylläpitää Säästöpankkimuseota, joka toimii Hämeenlinnan kaupunginmuseon yhteydessä.

Lisätietoja:
Eeva Karisto
Säästöpankkien Tutkimussäätiön asiamies
puh 050 464 8076
eeva.karisto@saastopankki.fi

Liite: Vuonna 2011 apurahan saaneet

Säästöpankkiryhmään kuuluu 33 Säästöpankkia ja keskusjärjestö Säästöpankkiliitto. Omia konttoreita on noin 210, ja yhteistyön kautta asiakkailla on käytettävissään yhteensä yli 400 konttoria, 200 palvelu- ja maksuautomaattia ja kaikki Suomen käteisautomaatit. Säästöpankkien päämääränä on edistää säästämistä ja asiakkaiden taloudellista hyvinvointia. Palvelun perusperiaatteita ovat asiakasläheisyys ja paikallisuus. Tavoitteena on jatkuva, kannattava kasvu ja vakavaraisuuden pitäminen turvatulla tasolla. Vuonna 2011 liikevoittoa kertyi 65,4 miljoonaa euroa, vakavaraisuus oli 22,1 % ja asiakasmäärä 587 000. www.saastopankki.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.