Seuraa Säästöpankkiryhmä

SÄÄSTÖPANKKIEN YHTEENLIITTYMÄ KÄYNNISTYY 31.12.2014

Lehdistötiedote   •   Marras 26, 2014 11:46 EET

Säästöpankkien yhteenliittymä aloittaa virallisesti toimintansa 31.12.2014. Päätös tehtiin marraskuun lopussa Säästöpankkiliitto osk:n hallituksessa ja se koskee kaikkia Säästöpankki -brändinimen alla toimivia Säästöpankkeja ja yhtiöitä.

Säästöpankkien matka samalla nimellä ja ilmeellä toimivista erillisistä pankeista yhteenliittymälakia noudattavaksi Säästöpankkien yhteenliittymäksi, Säästöpankkiryhmäksi, on edennyt toimintansa käynnistymisen lähtöviivalle.

- Historiallinen päätös yhteenliittymisestä tehtiin Säästöpankeissa tammikuussa 2014. Päätöksen seurauksena Säästöpankkiliitto haki Finanssivalvonnalta toimilupaa toimia yhteenliittymän keskusyhteisönä toukokuussa 2014. Lupa myönnettiin 16.10.2014 ja nyt vuoden viimeisenä päivänä yhteenliittymä käynnistyy toden teolla, kertoo Säästöpankkiliitto osk:n toimitusjohtaja Pasi Kämäri.

Yhteenliittymän myötä Säästöpankkiryhmä on merkittävämpi ja vahvempi toimija kuin aikaisemmin ja voi hakea paremmin edellytyksin mm. kotimaisilta ja kansainvälisiltä pääomamarkkinoilta pääomia. Tämän on tarkoitus näkyä asiakkaille tulevaisuudessa mm. kilpailukykyisinä laina- ja maksuehtoina sekä entistä parempina säästämisen ja sijoittamisen palveluina.

Säästöpankkien taloudellinen vastuu muuttuu yhteenliittymän johdosta keskinäiseksi vastuuksi. Asiakkaiden ja sijoittajien asema paranee merkittävästi, kun yksittäisen Säästöpankin velvoitteiden hoitamisesta vastaavat tarvittaessa kaikki yhteenliittymän Säästöpankit ja palveluyhtiöt Säästöpankkiliitto osk:n kautta. Yhteenliittymälain mukaisesti yhden Säästöpankin velvoitteiden hoitamisesta vastaa siis viime kädessä koko Säästöpankkiryhmä. Yhteenliittymän toimintaa valvoo Finanssivalvonta.

- Yhteenliittymän valmistelu on vaatinut meiltä paljon työtä. Työ ei ole vielä ohitse, mutta se on kannattanut. Meillä on Säästöpankkiryhmässä suuret tulevaisuuden suunnitelmat, ja yhteenliittymä on vain yksi etappi niiden saavuttamiseksi. Olen vakuuttunut, että seuraavien vuosien aikana yhä useampi suomalainen tulee valitsemaan Säästöpankkiryhmään kuuluvan Säästöpankin ensisijaiseksi pankikseen. Paitsi että meillä on tutkitusti Suomen paras asiakaskokemus, yhteenliittymän ansiosta jokaisella Säästöpankilla on nyt myös entistä vahvemmat hartiat asiakkaiden auttamiseen, toteaa Säästöpankkiliitto osk:n toimitusjohtaja Pasi Kämäri.

Säästöpankki on Suomen vanhin pankkiryhmä, jonka asiakkaana on 470 000 suomalaista kotitaloutta, pk-yritystä tai maatilataloutta. Asiakkailleen Säästöpankkiryhmä tarjoaa kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palvelut. Säästöpankkiryhmään kuuluu 25 Säästöpankin lisäksi Sp-Rahastoyhtiö, Sp-Henkivakuutus, Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oy, kiinteistönvälitysketju Sp-Koti ja Säästöpankkiliitto Osk. Säästöpankkiryhmä työllistää n. 1155 ihmistä eri puolilla Suomea. www.saastopankki.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.