Seuraa Säästöpankkiryhmä

Säästöpankkiliiton vuosikokouksen päätökset ja nimitykset

Lehdistötiedote   •   Maalis 30, 2011 09:36 EEST

Säästöpankkiliiton vuosikokous 17.3.2011 vahvisti vuoden 2010 tilinpäätöksen ja vuoden 2011 budjetin. Vuosikokouksessa tehtiin myös nimitykset Säästöpankkiliiton hallintoelinten jäsenistöön. Vuosikokouksen yhteydessä pidettiin myös Nooa Säästöpankin ja Sp-Rahastoyhtiön yhtiökokoukset.

Yhtiökokousten nimitykset

Säästöpankkiliiton hallintoneuvosto

Säästöpankkiliiton vuosikokous päätti nostaa liiton hallintoneuvoston jäsenten lukumäärä 12 jäsenestä 14 jäseneen. Hallintoneuvoston jäseniksi valittiin erovuoroisista jäsenistä uudelleen Närpiön Säästöpankin hallituksen puheenjohtaja Christer Becker, Kristiinankaupungin Säästöpankin hallituksen puheenjohtaja Patrick Ragnäs, Säästöpankki Optian hallituksen puheenjohtaja Paavo Sirviö ja Huittisten Säästöpankin isäntien puheenjohtaja Jukka Tuori sekä uusina jäseninä Liedon Säästöpankin hallituksen jäsen Jaakko Ossa, Etelä-Karjalan Säästöpankin hallintoneuvoston puheenjohtaja Lasse Malin, Aito Säästöpankki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eero Laesterä ja Padasjoen Säästöpankkisäätiön valtuuskunnan puheenjohtaja Antti Räsänen.

Hallintoneuvoston muut jäsenet ovat Sysmän Säästöpankin hallituksen jäsen Raija Hänninen, Tammisaaren Säästöpankin hallituksen puheenjohtaja Gert Johansson, Kortesjärven Säästöpankin hallituksen puheenjohtaja Erkki Loukola, Mietoisten Säästöpankin hallituksen puheenjohtaja Teppo Mikkola, Lammin Säästöpankin hallituksen varapuheenjohtaja Sirpa Pietikäinen ja Länsi-Uudenmaan Säästöpankin hallituksen puheenjohtaja Jaakko Puomila.

Hallintoneuvosto valitsi samana päivänä pitämässään järjestäytymis- ja vaalikokouksessa puheenjohtajakseen Jukka Tuorin ja varapuheenjohtajakseen Paavo Sirviön, molemmat uudelleen.

Säästöpankkiliiton hallitus

Hallintoneuvosto päätti pitää liiton hallituksen jäsenten lukumäärän kuutena ja valitsi hallituksen jäseniksi erovuorossa olleet Koivulahden Säästöpankin toimitusjohtajan Sven-Erik Granholmin ja Säästöpankki Optian toimitusjohtajan Risto Sundqvistin uudelleen sekä varajäseniksi Sundqvistin varajäsenen, Etelä-Karjalan Säästöpankin toimitusjohtajan Jarmo Partasen uudelleen ja Granholmin varajäseneksi uutena Närpiön Säästöpankin toimitusjohtajan Hans Bondènin.

Hallituksen muut jäsenet ovat Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja Jussi Hakala, Myrskylän Säästöpankin toimitusjohtaja Immo Laiho, Eurajoen Säästöpankin toimitusjohtaja Matti Saustila ja Oma Säästöpankki Oy:n toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi sekä heidän henkilökohtaiset varajäsenensä samassa järjestyksessä Länsi-Uudenmaan Säästöpankin toimitusjohtaja Jukka Suominen, Längelmäen Säästöpankin toimitusjohtaja Hannu Syvänen, Helmi Säästöpankki Oy:n toimitusjohtaja Risto Seppälä ja Huittisten Säästöpankin toimitusjohtaja Hannu Vähähyyppä.

Hallitus valitsi samana päivänä pitämässään järjestäytymiskokouksessa puheenjohtajakseen Jussi Hakalan ja varapuheenjohtajakseen Matti Saustilan, molemmat uudelleen.

Vakuusrahaston valtuuskunta

Säästöpankkien Vakuusrahaston valtuuskuntaan kuuluvat samat henkilöt kuin liiton hallintoneuvostoon. Valtuuskunnan vuosikokouksessa ja valtuuskunnan järjestäytymiskokouksessa 17.3.2011 tehdyt valinnat ovat samat kuin mitä edellä on esitetty liiton vuosikokouksen ja hallintoneuvoston osalta.

Vakuusrahaston hallitus

Vakuusrahaston hallitus on valittu valtuuskunnan kokouksessa 26.11.2010. Hallitukseen kuuluvat varsinaisina jäseninä Närpiön Säästöpankin toimitusjohtaja Hans Bondèn, Someron Säästöpankin toimitusjohtaja Juhani Huupponen, Mietoisten Säästöpankin toimitusjohtaja Matti Immonen ja Länsi-Uudenmaan Säästöpankin toimitusjohtaja Jukka Suominen sekä varajäseninä Vöyrin Säästöpankin toimitus-johtaja Jan Björklund ja Myrskylän Säästöpankin toimitusjohtaja Immo Laiho.

Hallituksen puheenjohtaja on Juhani Huupponen ja varapuheenjohtaja Matti Immonen.

Nooa Säästöpankki Oy

Nooa säästöpankki Oy:n hallituksen jäsenten lukumääräksi päätettiin 6 jäsentä. Hallitukseen nimettiin Länsi-Uudenmaan Säästöpankin toimitusjohtaja Jukka Suominen, Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Juha Laitinen, Someron Säästöpankin toimitusjohtaja Juhani Huupponen, Helmi Säästöpankin toimitusjohtaja Risto Seppälä, Saaristosäästöpankin toimitusjohtaja Eugen Friman ja Säästöpankkiliiton toimitusjohtaja Pasi Kämäri.

Hallitus valitsi samana päivänä pitämässään järjestäytymiskokouksessa puheenjohtajakseen Juhani Huupposen ja varapuheenjohtajakseen Eugen Frimanin, molemmat uudelleen.

Sp-Rahastoyhtiö Oy

Sp-Rahastoyhtiö Oy:n hallitukseen nimettiin säästöpankkien nimeäminä jäseninä Säästöpankki Optian toimitusjohtaja Risto Sundqvist, Länsi-Uudenmaan Säästöpankin toimitusjohtaja Jukka Suominen, Lammin Säästöpankin toimitusjohtaja Markku Moilanen, Sysmän Säästöpankin toimitusjohtaja Matti Virtanen ja Närpiön Säästöpankin toimitusjohtaja Hans Bondèn. Rahasto-osuudenomistajien valitsemina jäseninä hallitukseen nimettiin professori Jaakko Ossa, Kalannin Säästöpankin toimitusjohtaja Timo Reivonen ja Säästöpankkiliiton kehitysjohtaja Harri Mattinen.

Hallitus valitsi samana päivänä pitämässään järjestäytymiskokouksessa puheenjohtajakseen Risto Sundqvistin ja varapuheenjohtajakseen Markku Moilasen, molemmat uudelleen.


Lisätietoja:
Säästöpankkiliitto
Pasi Kämäri, toimitusjohtaja
puh. (09) 5480 5240, 0500 688 222
sähköposti: pasi.kamari@saastopankki.fi

Säästöpankkiryhmään kuuluu 33 Säästöpankkia ja keskusjärjestö Säästöpankkiliitto. Omia konttoreita on noin 210, ja yhteistyön kautta asiakkailla on käytettävissään yhteensä yli 400 konttoria, 200 palvelu- ja maksuautomaattia ja kaikki Suomen käteisautomaatit. Säästöpankkien päämääränä on edistää säästämistä ja asiakkaiden taloudellista hyvinvointia. Palvelun perusperiaatteita ovat asiakasläheisyys ja paikallisuus. Tavoitteena on jatkuva, kannattava kasvu ja vakavaraisuuden pitäminen turvatulla tasolla. Vuonna 2011 liikevoittoa kertyi 65,4 miljoonaa euroa, vakavaraisuus oli 22,1 % ja asiakasmäärä 587 000. www.saastopankki.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.