Seuraa Säästöpankkiryhmä

Säästöpankkiryhmältä yli 785 000 euroa lahjoituksia – keskiössä nuorten tukeminen

Lehdistötiedote   •   Loka 23, 2018 09:00 EEST

Vuonna 2018 Säästöpankit ovat lahjoittaneet yhteensä jo yli 785 000 euroa eri hyväntekeväisyyskohteisiin Hyviä tekoja -kampanjan myötä. Kohteissa korostuvat tänä vuonna nuoret ja lapset. Esimerkiksi valtakunnalliselle hyvinvointijärjestö WAU ry:lle Säästöpankit lahjoittivat yhteensä 31 000 euroa.

Yli 500 lahjoituskohdetta ympäri Suomen

Säästöpankkiryhmän vuosittainen Hyviä tekoja -kampanja keskittyy paikallisten kohteiden tukemiseen ympäri Suomen. Lahjoituskohteita on tähän mennessä yhteensä 533 ja niissä korostuivat lapset ja nuoret, esimerkiksi urheiluseurat, muut vapaa-ajan toiminnan muodot sekä vapaaehtoistyöntekijöiden avustaminen. Lahjoituksilla tuettiin myös mm. vanhuksia, omaishoitajia ja eläimiä. ”Arvojemme mukaisesti jaamme voittovarojamme paikallisten yhteisöjen hyvinvointiin”, summaa Säästöpankkiryhmän vt. markkinointi- ja viestintäjohtaja Anne Perälä.

Maantieteellisesti laajin potti WAU ry:lle

Jokainen pankki päättää omat lahjoituskohteensa, mutta myös yhteisiä lahjoituskohteita löytyy. Esimerkiksi lasten ja nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia edistävä WAU ry sai lahjoituksia kuudelta paikalliselta Säästöpankilta, yhteensä 31 000 euroa.

”Säästöpankin lahjoituksen avulla pystymme järjestämään yli 30 liikunnallista WAU!-kerhoa, eli tarjoamaan maksuttoman harrastuksen noin 500 lapselle ympäri Suomen, koko lukuvuodeksi. Lahjoitus on samalla merkittävässä roolissa 10. juhlavuotemme ”Miljoona liikutettua tuntia” -tavoitteen toteutumisessa”, iloitsee WAU:n tiiminvetäjä Juho Tukia.

Vastuullisuus on tekoja

Yritysten vastuullisuudesta puhutaan laajasti, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? ”Meillä Säästöpankissa vastuullisuus tarkoittaa ennen kaikkea tekoja suomalaisen taloudellisen hyvinvoinnin puolesta. Lahjoituksilla ja Hyviä tekoja -kampanjallamme edistämme hyvää tekevien tahojen taloudellista pärjäämistä ja sitä kautta suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointia”, Perälä kertoo.


Hyviä tekoja on Säästöpankkiryhmän vuosittainen neuvoa-antava kansanäänestys, jossa haetaan ehdotuksia paikallisiin hyväntekeväisyyskohteisiin. Äänestyksessä jokaisella on mahdollisuus ehdottaa paikallisia lahjoituskohteita. Vuonna 2018 ehdotuksia tuli yhteensä 770 kappaletta. Lue lisää Säästöpankin vastuullisuudesta: www.saastopankki.fi/vastuullisuus 

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.