Seuraa Säästöpankkiryhmä

Sp-Koti: Asunto kannattaa nyt vaihtaa isompaan

Lehdistötiedote   •   Kesä 09, 2014 08:00 EEST

Asuntomarkkinat ovat viime kuukausina polkeneet paikoillaan. Asuntojen hinnat ovat laskeneet jopa pääkaupunkiseudulla. Markkinoilla on kuitenkin signaaleja, jotka ennakoivat
kaupankäynnin vilkastumista. Kun erityisesti isojen asuntojen hinta on viime aikoina laskenut, suomalaisilla on nyt erinomainen tilaisuus kasvattaa asumisväljyyttään, todetaan Sp-Kodin asuntomarkkinakatsauksessa.

”Syksyllä ennakoimme, että hintojen nousutrendi katkeaa ennen pitkää pääkaupunkiseudullakin,
ja näin on käynyt. Tilastot kertovat kuitenkin, että koko maassa lähinnä suurimpien ja kalleimpien asuntojen hinnat ovat laskeneet, kun taas yksiöiden ja kaksioiden kauppa käy entiseen malliin ja hyvään hintaan. Nyt jos koskaan on otollinen hetki vaihtaa pienestä asunnosta suurempaan, esimerkiksi kaksiosta kolmioon. Lisähuoneen saa suhteessa edullisesti”, laskee Sp-Kodin
toimitusjohtaja Antti Toivanen
.

Tilastokeskuksen uusien tilastojen mukaan vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat vuoden 2014
tammi-maaliskuussa koko maassa 3,3 prosenttia edellisvuodesta. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat peräti 8,9 prosenttia ja muualla maassa 2,6 prosenttia. Lisäksi vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat huhtikuussa 0,7 prosenttia koko maassa vuodentakaisesta. Pääkaupunkiseudulla hinnat pysyivät ennallaan edellisvuodesta, kun taas muualla Suomessa hinnat laskivat 1,2 prosenttia.

Toisaalta toukokuussa kuluttajien luottamus toipui huhtikuun notkahduksesta ja oli parempi kuin viime vuoden toukokuussa. Tilastokeskuksen kuluttajabarometrin mukaan kuluttajien luottamusindikaattori oli toukokuussa 8,7, kun se oli huhtikuussa 3,7, maaliskuussa 8,5 ja vuosi sitten 5,0. Lisäksi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä rakennuslupia myönnettiin 4,3 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

”Hintojen lasku ja kuluttajien luottamuksen nousu voivat olla niitä odottamiamme hiljaisia signaaleja siitä, että kaupankäynti olisi piristymässä jo kesäkuukausina”, Toivanen pohtii.

”Edellytykset asuntokaupan piristymiselle ovat hyvät, sillä korot näyttävät pysyvän matalina pitkään ja lainojen marginaalit ovat olleet viime aikoina taas laskusuunnassa. Raha on halpaa eikä merkkejä koronnoususta tms. riskitekijöistä ole, joten ostajan kannalta on turvallinen hetki tehdä päätöksiä.”

Liitteenä olevat graafit: Sp-Koti. Graafeissa käytetty numerodata on saatu Etuovi.comin ja CGI:n ylläpitämästä Tutka-palvelusta.

Lisätietoja antaa Sp-Kodin toimitusjohtaja Antti Toivanen, p. 050 3175 777, antti.toivanen@spkoti.fi. 

Säästöpankkiryhmään kuuluu 25 Säästöpankkia ja keskusjärjestö Säästöpankkiliitto. Asiakkailla on käytettävissään yli 150 konttoria, sähköiset palvelut sekä kaikkii Suomen käteisautomaatit. Säästöpankkien päämääränä on edistää asiakkaiden säästämistä ja taloudellista hyvinvointia. Palvelun perusperiaatteita ovat asiakasläheisyys ja paikallisuus. Tavoitteena on jatkuva, kannattava kasvu ja vakavaraisuuden pitäminen turvatulla tasolla.  www.saastopankki.fi ja uutishuone http://saastopankkiryhma.mynewsdesk.com/.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.