Seuraa Säästöpankkiryhmä

Sp-Rahastoyhtiön varainhoidon johtaja Vaarnanen: Sijoittajan kannattaa ottaa tähtäimeen Amerikka ja kehittyvät markkinat

Lehdistötiedote   •   Loka 31, 2014 10:00 EET

Silloinkin kun taloustilanne ei ole kotimarkkinoilla sijoittajan kannalta kaikista otollisin, muualta maailmasta voi löytyä hyviä sijoituskohteita. Tällä hetkellä parhaita mahdollisuuksia sijoittajalle tarjoaa Sp-Rahastoyhtiön Petteri Vaarnasen mukaan kehittyvät markkinat ja Amerikka.

Euroopan taloustilanteesta tulee päivittäin huonoja uutisia. Talous kasvaa hitaasti, inflaatio on alhaalla ja  haasteet Euroopan talouksien tasapainottamisen ja rakenneuudistusten läpiviemisen osalta ovat suuret. Euroopan keskuspankki on syksyn mittaan toteuttanut mittavia toimenpiteitä inflaatio-odotusten nostamiseksi, mutta toistaiseksi vaikutukset ovat olleet vähäisiä. Lisäksi geopoliittinen tilanne Euroopan itärajalla ja siihen liittyvät talous- sekä rahoituspakotteet osaltaan heikentävät kasvunäkymiä Euroopassa. Tilanteen vaikutukset Suomeen ovat muuta Eurooppaa voimakkaammat, mikä näkyy myös kotimaisten yritysten tuloskehityksessä.

- Suomen talouden vakauttaminen ja pääsy kasvu-uralle vaatii vaikeita päätöksiä, joiden osalta ollaan jo osittain myöhässä. Tästä kertoo mm. Suomen luottoluokituksen lasku ja ulkomaisten sijoittajien huomion kiinnittyminen talouden haasteisiin, sanoo Sp-Rahastoyhtiön varainhoidon johtaja Petteri Vaarnanen.

Maailmantalouden ajurina toimii tällä hetkellä Yhdysvallat, jossa yritysten tuloskehitys on ollut suotuisa ja alhainen korkotaso tukee sijoituksia osakemarkkinoille.

- Näkemyksemme onkin, että vallitsevassa tilanteessa Yhdysvaltalaiset osakkeet tarjoavat sijoittajille hyvän tuottopotentiaalin tulevalle vuodelle. Uskomme, että Yhdysvaltojen keskuspankki FED ei tule kiirehtimään koronnostojen osalta, eikä näin ollen vaaranna talouden elpymistä ja sijoitusmarkkinoiden vakautta, Vaarnanen kertoo.

Suomalaiset rahastosijoittajat ovat jo pitkään tähyilleet myös ns. kehittyville markkinoille. Kehittyvillä markkinoilla tarkoitetaan rahoitusmarkkinoita maissa, jotka ovat matalan tai keskitulotason kansantalouksia, joissa voimakas talouskasvu yhdistyy väestön kasvuun ja joissa on pörssijärjestelmä. Kehittyviksi markkinoiksi luetaan yleensä Itä-Eurooppa, Kiina ja muita Aasian valtioita, Lähi-itä, Latinalainen Amerikka ja osa Afrikkaa.

- Kehittyvien markkinoiden sijoitusten osalta kuluva vuosi on ollut haastava geopoliittisten riskien ja useiden vaalien tuoman epävarmuuden myötä. Näkemyksemme on kuitenkin, että vallitseva hinnoittelu puoltaa sijoituksia kehittyvien markkinoiden korko- ja osakesijoituksiin. Kiinan talouden asteittainen hidastuminen on tiedostettu riskitekijä, mutta uskomme, että elpymisen merkkejä nähdään sielläkin jo ensi vuonna. Kehittyviä talouksia auttaa niiden kotimaisen kysynnän kasvu. Myös niiden kyky kestää maailmantalouden kriisejä on kasvanut merkittävästi viimeisten kymmenen vuoden aikana, Vaarnanen pohtii.

Lisätietoja:

Petteri Vaarnanen, varainhoidon johtaja, Sp-Rahastoyhtiö
Petteri.vaarnanen@saastopankki.fi, 040 7218779

Säästöpankki on Suomen vanhin pankkiryhmä, jonka asiakkaana on 470 000 suomalaista kotitaloutta, pk-yritystä tai maatilataloutta. Asiakkailleen Säästöpankkiryhmä tarjoaa kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palvelut. Säästöpankkiryhmään kuuluu 25 Säästöpankin lisäksi Sp-Rahastoyhtiö, Sp-Henkivakuutus, Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oy, kiinteistönvälitysketju Sp-Koti ja Säästöpankkiliitto Osk. Säästöpankkiryhmä työllistää n. 1155 ihmistä eri puolilla Suomea. www.saastopankki.fi

Liitetiedostot

Word-tiedosto

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.