Seuraa Säästöpankkiryhmä

Uusi Säästöpankkiryhmä aloitti vahvasti

Lehdistötiedote   •   Elo 28, 2015 05:00 EEST

Säästöpankkiryhmän vuosi 2015 on alkanut tuloksellisesti erittäin vahvasti. Ryhmän tulos ensimmäiseltä vuosipuoliskolta oli ennen veroja 49,0 miljoonaa euroa ja kasvoi vertailukauteen (1.1 - 30.6.2014) nähden 6,2 prosenttia. Säästöpankkiryhmän tase oli 30.6.2015 9,2 miljardia euroa ja kasvoi viime vuoden lopusta 9,6 %. Säästöpankkien yhteenliittymä ja uusi Säästöpankkiryhmä aloittivat toimintansa 31.12.2014.*

Katsauskauden tulos
Säästöpankkiryhmän tulos ennen veroja vuoden ensimmäisellä puoliskolla oli 49,0 miljoonaa euroa ja 31,6 % liikevaihdosta (46,2 milj. euroa, 39,4 %). Säästöpankkiryhmän tulos ennen veroja kasvoi vertailukauteen nähden 6,2 prosenttia.

Katsauskauden voitto oli 40,9 miljoonaa euroa (37,9 milj. euroa). Liikevaihto katsauskaudella oli 155,1 miljoonaa euroa ja kasvoi vertailukauteen nähden 5,8 prosenttia.

Pankkitoiminnan tulos ennen veroja kasvoi 7,6 % ja oli 34,6 miljoonaa euroa (32,1 milj. euroa). Tulosta paransivat erityisesti korkokatteen, sijoitustoiminnan nettotuottojen ja liiketoiminnan muiden tuottojen kasvu. Korkokate oli 62,6 miljoonaa euroa (58,6 milj. euroa), jossa kasvua oli 6,7 prosenttia. Sijoitustoiminnan nettotuotot kasvoivat 22,3 prosenttia 18,9 miljoonaan euroon (15,5 milj. euroa).

Säästöpankkiryhmän liiketoiminta kasvoi hyvin sekä luototuksen että säästämisen palveluissa. Lainat ja saamiset asiakkailta olivat 6,1 miljardia euroa (5,6 mrd. euroa) ja kasvua oli edellisvuodesta 8 prosenttia. Säästöpankkiryhmän talletukset asiakkailta olivat 5,9 miljardia euroa (5,8 mrd. euroa), mikä merkitsi 1,2 prosentin kasvua.

Varainhoito ja -henkivakuutussegmentin tulos ennen veroja oli 20,7 miljoonaa euroa (14,7 miljoonaa euroa). Ryhmän varainhoitotoiminnan hallinnoimat rahastopääomat kasvoivat vuodessa 33,1 prosenttia ja olivat tarkastelukauden päättyessä reilut 1,4 miljardia euroa. Myös henkivakuutustoiminnassa alkuvuosi on ollut poikkeuksellisen onnistunut sekä vakuutusmaksutulon että sijoitustoiminnan osalta. Vakuutusmaksutulo kasvoi 106 prosenttia vertailukaudesta ja oli 93,4 miljoonaa euroa. Sijoitustoiminnan nettotuotot kasvoivat 61,6 prosenttia ollen 31,8 miljoonaa euroa.

Säästöpankkien yhteenliittymän pääomarakenne on vahva. Omat varat yhteensä olivat 852,5 miljoonaa euroa (814,3 miljoonaa euroa), josta ydinpääoman osuus oli 806,7 miljoonaa euroa (737,6 miljoonaa euroa). Säästöpankkien yhteenliittymän vakavaraisuussuhde oli 19,1 % (18,6 %) ja ydinvakavaraisuussuhde oli 18,0 % (16,9 %).

Ryhmä kasvaa vahvasti ja suunta on oikea
Säästöpankkiliiton toimitusjohtaja Pasi Kämäri muistuttaa, että Säästöpankkiryhmä teki kaikkien aikojen parhaan osavuosituloksensa. Onnistumisia koettiin kaikilla liiketoiminnan alueilla niin kasvun, tuloksenteon kuin ryhmän kehittämispanostusten suhteen.

‒ Uusi Säästöpankkiryhmä on alkuvuoden aikana jatkanut määrätietoista kilpailukykynsä rakentamista ja toimintaedellytystensä vahvistamista. Haluamme tarjota suomalaisille kuluttajille ja yrittäjille kilpailukykyisen, ketterän vaihtoehdon finanssiasioittensa hoitamiseen suurten toimijoiden rinnalle. Toimintamme perusta onkin vahva: tuloksenteko, vakavaraisuus ja pääomapuskurit ovat kunnossa ja riskimme ovat hyvin maltillisia.

Kämärin mukaan Säästöpankkiryhmä on panostanut viime aikoina merkittävästi ryhmärakenteen kehittämiseen, kilpailukyvyn vahvistamiseen ja sähköisten palvelujen kehittämiseen säilyttäen nykyisen palveluverkoston.

‒ Asiakkaamme arvostavat palvelua ja asiakkaittemme tyytyväisyys Säästöpankkien toimintaan on erinomainen. Aukaisimme keväällä jälleenrahoituskanavat kansainvälisille pääomamarkkinoille, joten Säästöpankkiryhmällä on erittäin hyvä kyky turvata asiakkaittemme ja tulevien asiakkaittemme rahoitustarpeet. Asiakkaidemme parhaaksi tapahtuva ryhmämme kilpailukyvyn kehittäminen jatkuu.

*Virallisen tilinpäätösinformaation lisäksi esitämme taloudellista lisäinformaatiota Säästöpankkiryhmästä ajalta ennen yhteenliittymän toiminnan käynnistymistä. Taloudellinen lisäinformaatio on laadittu Säästöpankkiryhmään kuuluvien yhtiöiden ja yhteisöjen hyväksyttyjen ja tilintarkastettujen tilinpäätösten yhdistelmänä sekä laadittu samojen tilinpäätösperiaatteiden mukaisesti kuin virallinen IFRS-tilinpäätös. 

Säästöpankki on Suomen vanhin pankkiryhmä, jonka asiakkaana on 470 000 suomalaista kotitaloutta, pk-yritystä tai maatilataloutta. Asiakkailleen Säästöpankkiryhmä tarjoaa kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palvelut. Säästöpankkiryhmään kuuluu 23 Säästöpankin lisäksi Sp-Rahastoyhtiö, Sp-Henkivakuutus, Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oyj, kiinteistönvälitysketju Sp-Koti ja Säästöpankkiliitto Osk. Säästöpankkiryhmä työllistää n. 1155 ihmistä eri puolilla Suomea. www.saastopankki.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.