Seuraa Säästöpankkiryhmä

Vahva ja paikallinen Säästöpankki eteläisellä Pohjanmaalla

Lehdistötiedote   •   Marras 22, 2013 11:00 EET

Kristiinankaupungin, Närpiön ja Yttermarkin Säästöpankit neuvottelevat yhdistymisestä. Pankkien hallitukset ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, jonka tarkoituksena on vahvistaa entisestään Närpiön, Kristiinankaupungin, Karijoen ja Kaskisten Säästöpankkitoimintaa myös tulevaisuudessa, perustamalla yhteinen säästöpankkiosakeyhtiö, Närpiön Säästöpankki Oy.

Nykyiset Närpiön Säästöpankki, Kristiinankaupungin Säästöpankki ja Yttermarkin Säästöpankki muutetaan kyseisten alueiden säästöpankkisäätiöiksi.

Kristiinankaupungin, Närpiön ja Yttermarkin Säästöpankkien hallitusten tarkoituksena on, ehdottaa pankkien isännistöille, että Säästöpankit Kristiinankaupungissa, Närpiössä ja Yttermarkissa yhdistyisivät. Pankkien isännistöt päättävät asiasta keväällä 2014. Jos päätös on myönteinen ja viranomaiset hyväksyvät suunnitelmat, voi yhteinen pankki aloittaa toimintansa vuoden 2015 puolessavälissä.

Pankeilla on hyvä kannattavuus ja vahva talous. Yhteiseksi taseeksi muodostuu yli 370 miljoonaa euroa ja vakavaraisuus on yli 30%. Yhteisen pankin omat varat ylittävät 65 miljoonaa euroa. Pankkien henkilökunta jatkaa ns. vanhoina työntekijöinä uudessa pankissa. Yhteisellä pankilla tulee olemaan konttorit Kaskisissa, Karijoella, Kristiinankaupungissa, Lapväärtissä, Närpiön keskustassa, Piolahdessa, Töjbyssä, Yttermarkissa ja Ylimarkussa. Kaikki yhdeksän konttoria jatkavat toimintaansa, Kristiinankaupungin Säästöpankki ja Yttermark Sparbank jäävät Närpiön Säästöpankki Oy:n aputoiminimiksi.

Yhdistymisen tarkoituksena on pankkipalveluiden saatavuuden, kilpailukyvyn, kasvun, kannattavuuden ja tehokkuuden turvaaminen myös tulevaisuudessa. Yhdistyminen vahvistaa kasvumahdollisuuksia, yhdistää pankkien vahvan osaamisen ja takaa asiakkaille monipuoliset ja kattavat palvelut. Yhteinen pankki on erittäin likvidi, mikä tarkoittaa hyviä mahdollisuuksia rahoittaa tulevaisuudessa myös isompia asiakasprojekteja.

Yhteinen säästöpankki voi entistä paremmin myös keskittyä säästöpankkien perustavanlaatuiseen tehtävään, eli säästäväisyyden ja asiakkaiden taloudellisen hyvinvoinnin edistämiseen sekä toimia voimakkaana toimijana toiminta-alueen ja paikallisyhteisön kehittämisessä.

Yhdistämällä voimavaransa Kristiinankaupungin, Närpiön ja Yttermarkin Säästöpankit saavat vahvemman aseman finanssimarkkinoiden yhä voimistuvassa kilpailutilanteessa. Myös finanssimarkkinoiden sääntelymuutokset puhuvat yhteistyön puolesta, sääntelymuutokset vaikuttavat vakavaraisuus- ja likviditeettisääntöjen lisäksi myös perinteisten ja paikalisten pankkien toimintaan.

Uusi pankki jatkaa yhdistyvien pankkien toimintaa ja turvaa alueen yli satavuotisen säästöpankkitoiminnan jatkumisen.

Yttermarkin Säästöpankin TJ Niklas Näsman ja Kristiinankaupungin Säästöpankin TJ VD Monika Mangs jatkavat johtajina ja Närpiön Säästöpankin TJ Hans Bondén toimitusjohtajana Närpiön Säästöpankki Oy:ssä.

Lisätietoja:

Kristiinankaupungin Säästöpankki, TJ Monika Mangs, tel 040 702 3003
Närpiön Säästöpankki, TJ Hans Bondén, tel 010 423 9021
Yttermarkin Säästöpankki, TJ Niklas Näsman, tel 050 585 5749

Säästöpankkiryhmään kuuluu 30 Säästöpankkia ja keskusjärjestö Säästöpankkiliitto. Omia konttoreita on 200, ja yhteistyön kautta asiakkailla on käytettävissään yhteensä lähes 400 konttoria, 200 palvelu- ja maksuautomaattia ja kaikki Suomen käteisautomaatit. Säästöpankkien päämääränä on edistää säästämistä ja asiakkaiden taloudellista hyvinvointia. Palvelun perusperiaatteita ovat asiakasläheisyys ja paikallisuus. Tavoitteena on jatkuva, kannattava kasvu ja vakavaraisuuden pitäminen turvatulla tasolla. Vuonna 2012 liikevoittoa kertyi 67,1 miljoonaa euroa, vakavaraisuus oli 22,1 % ja asiakasmäärä 588 500. www.saastopankki.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.